Elmarad a somogyi siker

2023.10.10. 10:37

Csalás a szavazáson, mégsem a kardosfai az Év Kilátója

Góz Lilla

Nem várt fordulat történt az idei Év Kilátója pályázaton. 

Október 2-án lezárult az Aktív Magyarország Év Kilátója és Év Turistaháza pályázata, amelynek eredményét múlt héten kihirdették, azonban a végeredményt módosítják, mert szabálytalan szavazatok érkeztek az első helyezett zselici Kardosfai-kilátóra. A 300 szabálytalan szavazatot levonták. A közlemény szerint volt olyan lelkes lokálpatrióta, aki trükközni próbált. Az utolsó napon fordult meg az eredmény és nyert a Kardosfai-kilátó, ám kiderült az eredményhirdetést követően, hogy 300, zömében távol-keleti álprofilról érkezett szavazat a verseny hajrájában. Azért, hogy a játék a jövőben is tiszta maradjon, az álprofilokról érkezett szavazatokat levonták. 

Így 2023-ban egy éven keresztül az Év Kilátója címet a Gödöllői-dombságban fekvő Szent László-kilátó viselheti. Az Év Kilátója pályázatot négy évvel ezelőtt hirdette meg első alkalommal az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ azzal a céllal, hogy a kiránduló nagyközönség megismerje az ország legszebb panorámáit és akár kevésbé ismert kirándulóhelyszíneit. Így az elmúlt években nyert Tisza-tó közepén lévő Bölömbika-kilátó, Balatonboglár szimbóluma, a Gömb-kilátó, illetve a Bükk legrégebbi és egyben legújabb kilátója a Zsófia-kilátó. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában