Verseny

2023.10.30. 15:38

Megzabolázták a somogyiak mind a 754 lépcsőfokot, Bolhás és a Kötél csapata is az élen végzett

Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokságot szerveztek a hétvégén Budapesten, ezúttal új helyszínen, a MOL Campusban, összesen 124-en indultak. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen is remekül helytálltak a somogyi tűzoltók és érmekkel tértek haza.

Harsányi Miklós

Fotó: BMOKF

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tartotta a hagyományos bajnokságot. A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete, a toronyház 29 emeletes, 143 méter magas és 2022-ben épült fel. A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a rajttól a célig összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

Fotó: BMOKF

A bajnokságon nyolcvankét hivatásos, 20 önkéntes –  ifj. Bodó László és Török Eszter, a kaposvári Kötél Egyesület színeiben indult, Kiss János, illetve Szőke Hanna, a bolhási Önkéntes Tűzoltó Egyesületet képviselte –, 16 magyar és hat horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcső fordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenckor dördült el, ekkor már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek. A tűzoltó férfi egyéni hármas korcsoportban első Pauska Krisztián, a második helyen Kiss János, a Bolhási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja végzett, a harmadik Farkas Ádám  volt. A tűzoltó női egyéni egyes korcsoportban  is remekeltek a somogyiak,  Szőke Hanna (Bolhás) győzött és Pál Katalin után Török Eszter (Kötél) a harmadik helyen végzett. A tűzoltó férfi páros oldies kategóriában Sági József és Adorján Bálint nyert, Kiss János és ifj. Bodó László második lett. A rendezvény fővédnöke Góra Zoltán altábornagy, főigazgató adta át a díjakat a legjobbaknak.

Fotó: BMOKF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában