Motivál-ló szereplés

2023.10.08. 19:29

Szép helyezéssel tértek haza a kaposvári lovasok

Tizenegyedik alkalommal vett részt a kaposvári Motivál-ló Alapítvány két csapata Fóton az országos lovas terápiás versenyen. A gyerekek összesítésben a második és a hatodik helyen végeztek.

Góz Lilla

Fotó: Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat

Százötven gyerek tizennyolc csapatban három napon át versenyzett a 19. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyen. Európában csak itt szerveznek egyszerre világkupa-fordulót és versenyt a fogyatékkal élő gyerekeknek. 

Külön pályákon, egymással párhuzamosan versenyeztek a magyar és külföldi díjlovasok, valamint sérült, év közben lovas terápiás fejlesztésben részesülő gyerekek. A két kaposvári csapat a második és hatodik helyen végzett. – Heti rendszerességgel több hónapot készültünk huszonöt gyerekkel a versenyre, lólakodalmat mutattunk be – mondta el Baumhakl Éva, a Motivál-ló Alapítvány elnöke. Hozzátette: 2011-ben alapította szervezetét, és azóta részt vesznek a versenyen. – Ezúttal is autizmussal élő, értelmi, mozgás- és látássérült valamint hiperaktív gyerekek voltak a csapatban – mondta el az alapítvány elnöke. 

Novák Katalin köztársasági elnök együtt melegített be és tornázott a látássérült gyerekekkel, majd végigkísérte az ügyességi pályán tanítványomat, Flórát, segítette őt a célba dobásban, végig biztatott bennünket és a többi csapatot is – mondta el Baumhakl Éva. 

Nemcsak a gyerekek, hanem a lovak, Bourbon, Kabala és Etna is jól teljesítettek. – Nagyon büszke vagyok mindkét csapatra, amelynek tagjai jókedvűen, egymást segítve szerepeltek a versenyen – mondta az alapítvány elnöke. A gyerekek részt vehettek ingyenes fogászati szűrésen és nőgyógyászati szaktanácsadáson is. A versenyzők mindannyian ajándékot, a csapatok pedig helyezéstől függően pénzdíjat kaptak. Az anyagi támogatást a lovakra, a foglalkozásokhoz szükséges eszközökre költik. – Lovasunk, Deák Réka felvetette, hogy az idei nyereményből vásároljunk meleg talpbetétet az edzőknek a hideg téli napokra a lovagoltatáshoz – mondta el az alapítvány elnöke. 

Fotó: Riderline

A kaposvári alapítványhoz ötéves kortól heti rendszerességgel járnak gyerekek lovas terápiás edzésekre. – Egyénre szabottan célzottan fejlesztünk készségeket és képességeket, és óriási öröm, mikor a szülők és mi is látjuk a fejlődést – emelte ki Baumhakl Éva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában