Családi nap

2023.10.11. 09:43

Szomorúfűzfákat ültettek a családi napon Kőkúton

Lőrincz Sándor

Öt csodás szomorúfűzfa közös elültetésével, majd megáldásával adtak még nagyobb nyomatékot az idei családi napnak a kőkút-gyöngyöspusztai Magas Cédrus szociális otthoni telephely parkjában. Az évről évre megrendezendő eseményre mintegy száz hozzátartozó s gondnok gyűlt össze szombaton. 

Az ellátottakat és a vendégeket Bogdán Zoltán részlegvezetőt követően Nábrádi Csilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, illetve Nemes Zita, a segesdi „anyaintézmény” vezetője köszöntötte. A szakemberek az idősek hónapja kapcsán beszéltek az itt élők ellátásáról, a nagy múltú intézményben tapasztalt gondoskodó szeretetről, a közösségben megélt pillanatokról. Az intézmény lakói is mondtak verset, de a kadarkúti iskolások műsorát és a hedrehelyiek citeraszólóját is nagy tapssal fogadta a közönség. A 204 ellátottról gondoskodó intézmény egyik munkatársától adományba kapott szomorúfüzeket Uszkay Huba kadarkúti református lelkész áldotta meg. 

Míg a sátrak alatt folyt a beszélgetés, addig szabad tűzön főtt a pörkölt, melyhez nokedli dukált, de a házigazdák helyben sütött aludt tejes prószával is megvendégelték a családi nap résztvevőit. Boros Anikó, Kőkút polgármestere is megtisztelte jelenlétével a remek hangulatú családi napot, s nem érkezett üres kézzel. Munkatársaival együtt többkosárnyi házi süteményt készítettek, hogy kedvükben járjanak a nyílt napon megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában