Testépítés

2023.10.26. 17:42

Testépítő modellé vált az egykori Tündérszép - FOTÓK!

Barkóczy László

Akik rendszeresen követték Tündérszépek versenyünket, bizonyára emlékeznek Balassa Andreára. Most egy más területen csillogtatta meg tehetségét, és úgy tűnik, fényes jövő vár rá.

Andreát közel egy évvel ezelőtt teljesen beszippantotta a testépítés világa. De nem csak úgy hobbi szinten, kemény munkával már versenyekre kvalifikálta magát, ahol szebbnél szebb eredményeket ér el.

Balassa Andrea

– Amikor még a Tündérszépek versenyen indultam, a fotósorozatomra kaptam egy akkor kellemetlen hozzászólást – emlékezett vissza a kezdetekre Andrea. – Azt kérdezte valaki kommentben, hogy mi leszek, testépítő? Ez akkor még fájt, aztán az élet szerencsére tényleg úgy hozta, hogy testépítő lettem.

 

Noha az egykori Tündérszép rendszeresen sportolt, focizott és atlétizált, egy vele született vérképzési zavar miatt abba kellett hagyni az ilyen jellegű sportokat. Ekkor tért be egy konditerembe először Pécsen, majd Kaposváron. Mindenképpen változtatni akart kinézetén, ezért nem csak keményen edzett, de diétázott is. 

 

– Amikor visszatértem Kaposvárra, Plajbász István kezdett el velem foglalkozni – folytatta Andrea. – Színesítette az addig meglehetősen egyhangú, csirke, rizs, zöldség étrendemet, és nagyon kemény, versenyre felkészítő edzéstervet állított nekem össze. Így vált reális elképzeléssé az, hogy ne csak majd a tavaszi versenysorozatban méressem meg magam, de már a most őszin is el tudtam indulni.

A kemény munkának meg is lett az eredménye. Október elején a WABBA testépítő szervezet versenyén mindjárt 4 kategóriában is indult. A 165 cm-nél magasabb tehetségkutató kategóriában, illetve a 163cm-nél magasabbak bikini kategóriájában a második, a 24 év alatti bikini kategóriában harmadik, míg a 21 éves kor alatti bikini kategóriában az első helyet sikerült megszereznie. Ez utóbbi eredményével bekerült a profik összesített mezőnyébe, ahol a hatodik helyet szerezte meg.

 

– A következő versenyem a Bodysport verseny volt – sorolta tovább eredményeit Balassa Andrea. – Itt a tehetségkutató kategóriában harmadik, a sportmodell kategóriában pedig második helyezést értem el.

Természetesen, mint minden igazi testépítőnek, Andreának is fő célja a profi kártya megszerzése. Elmondása szerint ehhez azonban még sokat kell dolgoznia, több izmot kell felépítenie. A tavaszi szezonban mindenképpen szeretne eljutni egy Superbody versenyre, és az IFBB szervezet versenyére is.

 

– Még nagyon fiatal vagyok, így nincs még megfelelő izomérettségem – ismerte el Andrea. – De kemény munkával és idővel ez is meglesz. Már most is sokat fejlődtem. Például a pózolásom a Tündérszépek versenyen még rettenetes volt, ezt el kell ismernem. Mostanra Tar Eszter segítségével ez teljesen megváltozott, sokkal szebben magabiztosan mozgok, ennek nagyon örülök!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában