Robbanásveszély

2023.10.03. 11:43

Világháborús gránát került elő egy kaposvári játszótéren

Sonline.hu

Fotó: Kontra-Góz Lilla

Egy szárnyas gránátot találtak Kaposváron a Léva közben kedden délelőtt, úgy tudjuk, a robbanószerkezet a játszótér felújítása közben került elő. A helyszínt teljesen körbekerítették a rendőrök. A gránát vélhetően a munkákhoz használt, Dráva mellől ideszállított homokkal kerülhetett Kaposvár belvárosába. A rendőrök a tűzszerészek érkezését várják Budapestről.

Értesüléseink szerint a gránátot a megtalálás helye és veszélyessége alapján "A" kategóriába sorolták. Ami annyit jelent, hogy azonnal meg kell semmisíteni, mert lakóházak közelében és egy játszótéren található. 

 

Friss!

 

Kárpáti Tímea, a városrész képviselőjét telefonon értesítették, hogy vélhetően egy robbanószert találtak a Léva közben a játszótéren. – Azonnal a helyszínre érkeztem, ahol kiderült, hogy a hinta alatti részt szerették volna ütéscsillapító homokkal feltölteni és a Dráva mellől érkező homokban találták meg a gránátot – mondta el Kárpáti Tímea. Hozzátette: fél háromkor érkeztek meg a tűzszerészek a helyszínre és jelenleg vizsgálják a gránátot, majd elszállítják.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában