Fotók

2023.11.19. 18:52

A településen született élsportolók visszalátogattak Marcaliba

Sportolói kerekasztal beszélgetésre invitálták az elszármazott marcali születésű élsportolókat.

Kiss Kálmán

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület képviseletében az egykori birkózó, Pozsonyi Márk és a jelenleg edzői tevékenységet is folytató, Magyar Viktor ötletéből, majd összefogásából született meg a „Városunk Büszkeségei Sportolói Kerekasztal” című rendezvény, melyet nemcsak a sportkedvelő lakosságnak, hanem a fiatal generációk számára is szerveztek, hogy ezzel segítsék a város sportkultúrájának a fejlesztését. 

A Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola aulájába nemcsak a településen született eredményes és ismert sportolókat, hanem a helyi intézmények, valamint a szakosztályok vezetőit is meghívták.

A köszöntőben elhangzott, hogy azért hívták életre a rendezvényt, hogy a helyi kötödésű sportolókat példaképként mutassák be az új generációnak elősegítve a város sportkultúrájának fejlesztését.

A meghívott vendégekkel Magyar Viktor beszélgetett, akik egyenként mutatták be az egyéni sikereikhez vezető útjukat. Elmondták a megjelent hallgatóság előtt, hogy mi indította el őket a sport a pályán, milyen eredményeket értek el, mikre a legbüszkébbek, mit adott személy szerint nekik a sport. Az első kerekasztal beszélgetésen: Bőle Lukács NB1-es futballista; Fábos László IAA 3D íjász világbajnok; Kiss Kornél, volt NBI/A-s kosárlabdázó; Gadányi Hédi korosztályos országos bajnok úszó; Kuti Bettina NB1-es kézilabdázó; Salamon Gábor fekvenyomó világbajnok; és Szecsődi Laura NB1-es kézilabdázó beszéltek pályafutásukról. 

Rajtuk kívül – a meghívottak között volt még – Magyar Kinga is, aki jelenleg a Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosa, ő azonban elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen jelen lenni, így egy videó üzenettel mutatkozott be. A fiatal sportolóról a kiegészítő gondolatokat Magyar Viktor, az édesapa mondta el. 

Az est folyamán Móring József Attila országgyűlési képviselő is felszólat, aki elismerő szavakkal gratulált a kezdeményezéshez. A rendezvényt  részt vett Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában