Bál

2023.11.26. 11:33

Áruló libák emlékére báloztak Nagyatádon

Györke József

Bállal emlékeztek meg Márton püspökről és az őt eláruló libákról, a hagyományos, több évtizedes rendezvényükön - mondta Bokor János elnök. Ötvenegy éve alakultak meg, de csak harminc év  körüli a borszentelésük és boráldásuk. Érkeztek a környékről is bor- és kertbarátok, mert jó híre van az egyesület munkájának.  A borpüspök mielőtt megszenteltre volna az újbort, a vendégek és egy borosgazda segedelmével állva fogadták meg a püspöki tréfás intelmeket és mondták utána a fogadalmi szöveget.

Bokor János elérzékenyülve jelentette be, hogy a több évtizede Nagyatádi borversenyek két fő bírálója, a Vadai házaspár nem tudja vállalni a további ez irányú feladatokat. Az egyesület vezetősége díszoklevéllel és tárgyjutalommal köszönte meg munkájukat. A boráldást követően jött az alkalomhoz illő vacsora, mely természetesen egy fél kacsasült volt, aminek egy részét többen hazavitték, mert nem tudtak megbirkózni vele. Még jó, hogy nem libát kaptak. A kiadós vacsora után aztán jöhetett az újborok kóstolgatása, de előtte egy kis bemelegítő szőlőpárlatot is megkóstoltak.

Mivel libabál is volt egyben, ezért a sok tombola tárgy fő díja egy nagyon szép liba volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában