Értékőrző szoborkapu

2023.11.23. 11:42

Kling József alkotását leplezték le az ünnepségen

Huszonöt éves a kaposvári 1. Magyar Cukormanufaktúra (MCM), Kling József szobrászművész a jeles évfordulóra készített alkotását szerdán avatták fel. 

Harsányi Miklós

Az 1998-ban alapított MCM jelenlegi nagy csarnokát 2001. október 26-án adták át, mely a szerdai ünnepségnek adott otthont. Akkor avatták fel Kling József első, Süvegcukor című szobrát és annak idején fát is ültettek. 

– A csarnok átadása óta eltelt 22 évben hatalmas fejlődés következett be a cégünkben – mondta el Horváth Éva. – A körülöttünk lévő világ nagyon gyorsan változik, de a cukormanufaktúra alapértékei állandóak, mint ahogy a kőbe és a márványba vésett művészi alkotások sem kopnak el az idővel. 

A munka megbecsülése, emberiesség, korrektség és partnerség – Horváth Éva szerint az alapító tulajdonosok által vallott és létrehozott alapértékek fontosságát a német partnerük is hasonlóan vallja, sikerük titka, hogy egymásban bízva dolgoznak. Kling József szobrászművész azt mondta: nagyon örült, amikor megkapta a felkérést. Régóta ismeri a manufaktúrát, ahol olyan emberek dolgoznak, akik mindenben segítik egymást. 

– A Kapu című szobrom a nyitottságot, a szeretetet, a barátságot jelképezi – mondta Kling József. – Igyekeztem megjeleníteni azokat az értékeket, amelyeket a vállalkozásban lényegesnek tartanak. 
A szoboravató után filmvetítésre hívták a rendezvény résztvevőit, ahol Christopher Schultes, az MCM ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket. A videó felvillantotta azokat a főbb beruházásokat és technológiai fejlesztéseket is, amelyek az elmúlt évtizedekben megvalósítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában