Megelőzés

2023.11.01. 14:27

Így védheted meg szeretteid síremlékét

Szabó Zalán ajkai kőfaragó, sírkőkészítő szerint a koszorúk egy része vas alapú, ami eleve károsíthatja a rozsda miatt a lefedett sírt, ugyanis a rozsdát később már nem lehet eltávolítani róla. Ha növényi alapra, például valamilyen vesszőre készítették el a koszorút, az sem biztonságos, ha rátesszük a sírra, mert a növényi anyagból gyanta kerülhet a gránitra, márványra, kőre, és azt sem lehet később eltávolítani.

A mester azt is javasolta, hogy a fóliát érdemes rögzíteni például szigetelőszalaggal a sírra, hogy ne bontsa meg a szél a szépen elrendezett sírhelyet. Arról is beszélt, hogy sokan azzal a kéréssel keresik meg, mivel távolítsák el az említett anyagokkal lefedett sírokról a gyantát. – Ennek egyszerű módja, van, vásároljunk nitrohígítót, és azzal eltávolítható a növényi anyag, de semmiképpen ne használjunk éles eszközt hozzá – fogalmazott Szabó Zalán.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Forrás: veol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában