Helyi közélet

2023.11.01. 17:51

Ilyen módon használhatod a a hangtompított vadászat közben!

Gyakorlatilag utolsó pillanatban, október 31-én este jelent meg a Magyar Közlönyben a hangtompítókra vonatkozó részletszabályozás.

A vadászati törvény és a fegyvertörvény módosításából azt már tudhattuk, hogy vadász, hivatásos vadász és sportlövő egyaránt használhatnak hangtompítót 2023. november 1-től, de az csak most derült ki, milyen módon vásárolhatják meg.

A Magyar Közlöny 2023. október 31.-i 154. száma taglalja, hogy… (és itt most tömören, röviden, konyhanyelven fogalmazok, aki kilométeres jogi szövegre kíváncsi, az keresse fel a Közlönyt.)

  1. Hangtompítót a fegyvertartásinkba bejegyzett fegyverhez vásárolhatunk, a vadászbolt csak a fegyvertartásiban szereplő fegyverhez alkalmas hangtompítót adhat el nekünk.
  2. Külön vásárlási engedély nem szükséges, a fegyvertartásiba a hangtompító nem lesz bejegyezve.
  3. A vásárolt hangtompítót NEM kell a szokásos 8 napon belül bemutatni a rendőrségen.
  4. Hangtompítót tarthatnak és használhatnak – egyebek közt – a sportlőfegyver és vadászlőfegyver tartására jogosító engedéllyel rendelkezők. (Nyilván miután az 1. pontban leírt módon vásárolták meg)

A hangtompító magánjellegű és kereskedelmi célú, az országból történtő kiviteléről és behozataláról meglehetősen bonyolult szabályozás értekezik, amihez én már kevés vagyok, tehát erre itt nem térnék ki (nehogy hülyeségeket írjak le).

A rendelet mától (nov. 1.) hatályos.

forrás: Vadász Blog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában