Helyi közélet

2023.11.10. 13:03

Ingyenes weboldalt kapnak a somogyi okos ovik is

Koszorus Rita

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) ingyenes honlapkészítésre hirdetett meg pályázatot idén ősszel az OkosÓvoda Program keretében az óvodák és bölcsődék számára. A programnak köszönhetően 2023-ban összesen 120 intézmény alakíthatja ki ingyenesen honlapját.
A sikeres pályázatok által az elmúlt évek során több mint 500 intézmény számára vált elérhetővé az ingyenesen, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból kialakítható honlap. Somogyban 17 intézmény tagja az OkosÓvoda Programnak, akik számára szintén lehetőség nyílt az ingyenes szolgáltatásra, mely által a szülők és az intézmények között hatékonyabbá válhat a kommunikáció. 
A program a digitális hozzáférés mellett a nyertes pályázatot benyújtó intézmények munkatársai számára képzést is biztosít, amelyen elsajátíthatják a honlapszerkesztő használatát. A szülők és a pedagógusok digitális neveléssel kapcsolatos tudását és médiaműveltségét is fejlesztik a weboldalakon megosztott cikkek, tájékoztató anyagok, amelyek az óvodás, bölcsődés korosztályt nevelők számára adnak tanácsot a gyermekek számára biztonságos online környezet megteremtésével kapcsolatban, közölte szerkesztőségünkkel a KIFÜ. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában