Nagyatád

2023.11.20. 09:27

Kinyílnak a kalitkák a kisállat-kiállításon

A magyarokon kívül öt ország tenyésztői érkeztek pénteken a 25. galamb- és díszmadár-kiállításra Nagyatádra. A korábban meghirdetettnél többet, összesen 1700 kisállatot hoztak el a háromnapos bemutatóra, pénteken azonnal el is kezdődött a madárbírálat.

Györke József

– Már 25. alkalommal rendezzük meg a kiállítást, és ezúttal külön öröm, hogy a korábban meghirdetett 1500 helyett 1700 kisállatot tekinthet meg a közönség – mondta el lapunknak Magyar Csaba, a Galamb-, Díszmadár-, és Kisállattenyésztők Nagy­atádi Csoport elnöke. 

Az ország különböző részeiből érkeztek kiállítók és bírálók a Rinya menti városba, ahol már pénteken reggel elkezdődtek a bírálatok, összesen 33 fajtát vizsgálnak meg a szakemberek három nap alatt. 
Az idei kiállításon nagy területet foglalnak el a Magyar King Klub, a Magyar Óriás Fajta Klub és az angol Modena egyedei, szombaton délelőtt a Mondain Fajtaklub, King és Mondain show bírálatban gyönyörködhetnek az érdeklődők. 

– A szervezők elmondták, hogy ismét nemzetközinek mondható a rendezvény, hiszen a magyar kiállítók mellett erdélyi, szlovén, szlovák, horvát és szerb tenyésztők is képviseltetik magukat. Többen régi ismerősként tértek vissza a városba. 

A szervezők a korábbi jelzéseket figyelembe véve az idén nagyobb helyet biztosítottak az állatsimogatónak. A kiállítást szombaton 8–18, vasárnap 8–14 óra között lehet megtekinteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában