lakossági fórum

2023.11.28. 18:58

Kósa Lajos a szuverenitás védelméről beszélt a kaposvári fórumon

Kaposvárra érkezett Kósa Lajos, a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke kedden.

Góz Lilla

Középpontban a szuverenitás védelme

Gelencsér Attila, Kaposvár és térségének országgyűlési képviselője elmondta: lakossági fórumot szerveztek, ahol a nemzeti konzultáció és a szuverenitás törvény, valamint a fél év múlva tartandó választások voltak a központi témák. 

Kósa Lajos a fórum előtti doorstep sajtótájékoztatón elmondta: az unió migrációs nyomást gyakorolna a tagállamokra, köteleznék a migránstáborok létrehozását és migránskvótát vezetnének be, ahol kevesebb lenne az illegális bevándorló, oda helyeznék át őket. 

– Brüsszel azt is kéri, hogy százmilliárd euróval növeljük meg a költségvetést, amelynek több mint felét Ukrajna kapná, nagyon forró kérdések vannak napirenden – emelte ki Kósa Lajos. Megjegyezte azt is, hogy az előző választáson bebizonyosodott, hogy az ellenzéket külföldről, elsősorban Amerikából finanszírozták, így nem tartották be a magyar törvényeket, nem a hazai lakosokat képviselték. 

Az országjáró fórumsorozat december elsején zárul, több, mint száz politikus háromszáz helyre látogat el addig. Kósa Lajos szombaton Csurgón Szászfalvi László képviselővel konzultál a lakosok részvételével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában