Fotók!

2023.11.08. 17:31

Lombseprűvel felfegyverkezve mentek az oktatók a hadisírokhoz

A KSZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola 15 oktatója, munkatársa szerdán önként először vett részt a hadisírok gondozásában: a csapat Szigetvári utcai Hősök temetőjében dolgozott. Korábban három alkalommal – az 50 órás közösségi szolgálat során – a középiskola közel 90 diákja segített.

Harsányi Miklós

– Akkor a falevelet már söpörhetjük a fóliára – mondta Kárász László igazgató, aki kollégáival együtt részt vett a takarításban. A gereblyével, zsákkal és lombseprűvel felfegyverkezett csapat szerda kora délután érkezett a Szigetvár utcai Hősök temetőjébe.

– Jó érzéssel tölt el, hogy ennyi munkatársam jelentkezett – hangsúlyozta Kárász László. – Mindenki önként jött és példát szeretnénk mutatni a fiataloknak. Oktatók és irodai dolgozók is vállalták a munkát, szerencsére, hogy ezúttal az időjárás megkegyelmezett. Eredetileg ugyanis kedd délután készültünk a temetőbe, de az eső felülírta a tervünket.

 A középiskolában, mely korábban megszerezte az ökoiskola címet, már hagyománya van a hadisír gondozásnak. A szakmai feladatok között ez is szerepel, s az elmúlt négy év alatt három alkalommal csaknem 90 diák segített a Hősök temetőjében. Kiss Péterné gazdasági ügyintéző munkatársaival rövid időn belül tizenkét sírt tisztított meg, s azt mondta: az emlékezésen kívül az elhunytak iránti tiszteletet is kifejezi a munka.

Tavasszal újult erővel folytatják a munkát

Az egyik oktató, Kozma György is jelentkezett a szerdai önkéntes munkára. 

Schmidt-Preiszner Dóra angoltanár hangsúlyozta: fontos, hogy szép, rendezett legyen a temető, ezentúl pedig a program kiváló példa az összefogásra.
– Jó gondolatnak tartom a kezdeményezést, ezért csatlakoztam a csapathoz  – mondta. – Amennyiben ennek a munkának lesz folytatása, később is jelentkezek.

Tamási Ádám főhadnagy, a 18. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda tisztje azt mondta: október 27-től november 9-ig tart az őszi hadisír gondozói program. A kaposvári Eötvös Loránd műszaki technikumból eddig 41 diák jött dolgozni, szerdán újabb 21 kadét érkezett, s összesen 89-en segítenek. A munkát tavasszal két részletben, márciusban és májusban folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában