Sonline.hu videó

2023.11.04. 17:30

Martin gigatökével csónakáztak a bőszénfai halastavon - FOTÓ, VIDEÓ

Keresztes Martin 270 kilós óriástökéből ismét hajót faragtak szombaton délelőtt és a bőszénfai tavon vízre bocsátották. Nagy sikert aratott a nem mindennapos program, egymás után jöttek a kalandvágyó jelentkezők.

Harsányi Miklós

– Először kicsit vágj, aztán szép lassan szélesítsd a kört – hangzott az ukáz, mikor elkezdték faragni a gigatököt. Sántosról Bőszénfára egy teherautó szállította a 270 kilós növényt, utána erőgép vitte a tópartra, ahol  szakavatott kezek gyakorlott mozdulatokkal folytatták a munkát. Keresztes Martin gigatökét egy raklapra helyezték és a tóparton összesereglett nézők fotókon, videókon örökítették meg a látványosságot. A munkában Pohner Attila sántosi polgármester és Molnár Tamás is segített. 

– Ilyet nem mindennap lehet  látni, a kisfiúknak, kislányoknak is nagy élmény – mondta Hetei Bernadett, aki gyermekeivel érkezett Bőszénfára. A helybelieken kívül cserénfai és sántosi érdeklődők is ellátogattak, több mint 60-an vettek részt a második tökúsztatáson. Egy középkorú férfi szerint nagyot alakítottak a hajóépítő mesterek, az apróságok alig várták, hogy már  a tóparton elsőként ülhessenek a tökhajóba. 

– Kérsz egy evezőt is? – kérdezte Keresztes Martin az egyik kislánytól, s máris újabb fotót lőttek az emlékezetes pillanatról. Kiválóan sikerült a földi teszt, újabb jelentkezők jöttek, nem sokkal később a gigatök termesztője már a vízből irányította az akciót. Mondani se kell, az ilyenkor szokásos poénkodás nem maradt el, ám a fiatalember jól viselte a hideg vizet, s a kijelölt helyen, nagyjából 80 centis tóban folytatódott a bevetés. Elsőként  Molnár Tamás szállt vízre, s azt mondta: miután megtalálta az egyensúlyt, minden rendben volt. A biztonsági kíséretről végig Keresztes Martin gondoskodott.

– Kényelmesen elfértem a tökcsónakban, nem izgultam jövőre is eljövök, az biztos – mondta mosolyogva a 49 éves férfi. – Ezt az élményt nem szabad kihagyni.

Nagy Bianka a tavalyi első akció után idén is vízre szállt. Szerinte egyet jobbra, egyet balra kell evezni és ha megvan a ritmus, máris nyert ügye van az indulónak. Bárki kipróbálhatta a különleges lehetőséget, de volt, akit hiába kérleltek a barátok. Akadt, aki túlsúlyra, más tengeri betegségre hivatkozva zárkózott el a vízi kalandtól... Nyitrai István bőszénfai polgármester engedett a csábításnak, s kipróbálta a hajót, s rajta kívül további indulók akadtak. A rendezvény végén zsíros kenyérrel és forró teával látták vendégül a program résztvevőit, s eldőlt: 2024-ben feltétlenül folytatni akarják a különleges rendezvényt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában