Eljárás

2023.11.19. 19:41

Olvasónk jelezte: nem találták meg a temetői tolvajt

Szerkesztőségünkhöz fordult felháborodásában egy olvasónk, mert édesapja sírjáról a nyár végén elloptak egy vázát a toponári temetőben.

Kovács Gábor László

Tudomása szerint még összesen hét ilyen eset történt ott, mert egy volt kolléganője is hasonlóan járt. Valamennyi sértett feljelentést tett, de októberben megkapták az értesítést arról, hogy a rendőrség megszüntette az eljárást, mert nem vezetett eredményre a nyomozás. Olvasónk szerint a kára 70 ezer forint, ezért szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mások vigyázzanak. Érdekelődtünk a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától, hogy mennyire gyakoriak a hasonló esetek. Válaszukból kiderült, hogy a Somogyban a temetőkből történő lopások nem jellemzőek,  2022. január elsejétől 2023. november 10-ig mindösszesen kilenc esetben történt olyan lopás, melynek sírkert volt a helyszíne.  

A sírkövek kiválasztásánál próbáljanak meg figyelni arra, hogy beépített legyen a váza, ne lehessen elmozdítani, mert akkor ellophatatlan – tanácsolta a gyászolóknak Puskás Péter, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója. A virágok és a mécsesek lopását azonban nehéz megakadályozni, mert csak a Halottak napja tájékán 100 ezer ember fordul meg a somogyi temetőkben, és a tömegben előfordulhatnak lopások. Mindig így volt ez az évnek ezen a szakaszában, de nem emelkedett a temetői lopások száma, nem tapasztaltak növekvő tendenciát. Nem egyszerű a lopások megelőzése, mert csupán a kaposvári Keleti temetőben 36 ezer sír van. Ha csak a Keleti temető kereszteződéseit akarnák bekamerázni, a 44  millió forintba kerülne, erre azonban jelenleg nincs elég forrásuk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában