Flashmob

2023.11.05. 17:30

Összecsődültek Fonyódon a fotósok néhány gyönyörű balatoni képre

Fényképezőgéppel és telefonnal is készültek a balatoni képek szombaton Fonyódon. Amatőr és profi fotósokkal telt meg a Szaplonczay sétány, ahova a Balatoni Értékmentés Közössége szervezett villámcsődületet. 

Szabó Gabriella

– Sokszor kijövök este ide sétálni anyáékkal és telefonnal fotózok – mondta a 6 éves Kajetán Anna, akinek helyiként nem ismeretlen helyszín a fonyódi Szaplonczay sétány, ahol szombaton 40 amatőr és profi fotós gyűlt össze. A kislány édesapjával vett részt a rendhagyó flashmobon. Gyerekek és felnőttek fényképezőgéppel vagy telefonnal egy időben, egy helyen készítették a balatoni képeket.


Kovács Zsolt és fia, Zsombor közel 3 éve fotózik együtt, főként állatokat és a balatoni tájat örökítik meg. Mint Zsombor mesélte: hobbiként tekintenek a fényképezésre. 

– Ilyenkor ki tudunk menni a természetbe, együtt vagyunk és eközben fényképezünk – mondta a Balatonalmádiban élő fiú. Mint édesapja hozzátette: általában az északi partról örökítik meg a délit, a villámcsődület alkalmával azonban új helyszínt ismertek meg, s a Badacsonyt egy másik oldaláról kapták lencsvégre. 
– Talán innen, a Szaplonczay sétányról tárul az egyik legszebb balatoni panoráma a kirándulók, fotósok elé. Ezért is választottuk ezt a helyszínt a flasmobra – mondta a programot szervező Bánki Károly

– A Balatoni Értékmentés csoport elérte a 65 ezres tagságot az egyik közösségi oldalon, ezt szerettük volna megünnepelni a Balaton közös fotózásával – tette hozzá a Balatoni Értékmentés Közösség alapítója, aki szerint fontos üzenete is van a villámcsődületnek. – Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nemcsak a nyári szezonról szól a Balaton. A fotókkal meg tudjuk mutatni, hogy a tó páratlan szépséget, rengeteg látnivalót és turisztikai attrakciót kínál, és minden évszakban más-más arcát mutatja, amiért érdemes ide ellátogatni. 
Ezt a változatosságot bizonyítják azok a képek, amelyek a Balatoni Értékmentés Közössége által meghirdetett Balaton illata elnevezésű pályázatra érkeztek. Összesen 600 fotós 2800 pályaművet küldött be, közülük a legjobbakat díjazták a fonyódi fotós villámcsődületet követően. A tervek szerint a pályázatra érkezett munkákból egy válogatás kiállítást állítanak össze, amelyet több balatoni településen is bemutatnának. 




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában