Sonline.hu podcast

2023.11.03. 14:00

Szerencsekereket is pörgettek a rendőrségen a jobb láthatóságért

A Light Friday akció keretében az őszi-téli időjárás miatt megváltozott közlekedés kihívásaira hívták fel a figyelmet a rendőrök. Láthatósági mellény vagy kerékpárlámpa járt a helyesen kitöltött kvíz után.

Góz Lilla

A pénteki esős délelőtt miatt nem a szabadban, hanem a vármegyei rendőr-főkapitányság épületében várták az érdeklődőket Kaposváron a Light Friday akciójára. Sudavesch Miklós egy kvízt töltött ki mielőtt megpörgette volna a rendőrszékház aulájában felállított szerencsekereket is. 

– Nem sikerült mindent eltalálnom, de kaptam egy kis ajándékot – mondta el a kaposvári férfi. Szerinte a gyalogosoknak és az autósoknak is körültekintőbben kell ősszel közlekedniük, mert hamar megtörténik a baj a csúszós utakon. 

Vácz Edit, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezető-helyettese elmondta: ötödik alkalommal szervezték meg a Light Friday akciót a Látni és látszani kampány keretében. Egy-egy jó válaszért ajándék járt. A gyerekekre is gondoltak, ha jól kirakták a térbeli kirakós kockáit, akkor láthatósági mellényt kaptak. 

Fotók: Lang Róbert

– Szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak mindenki, aki a részt vesz a forgalomban, akár gyalogosként, kerékpárosként vagy autósként, megfelelően közlekedjen. Akciójuk keretében Somogyban több autó szerviz és optikai üzlet ingyenes autóátvizsgálásra és látásvizsgálatra várja az érdeklődőket – jegyezte meg Vácz Edit. Kiemelte: a gumiabroncsok, a fékrendszer, az ablaktörlő állapotának ellenőrzésére is van lehetőség. 

A folyamatosan bővülő ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról a www.latnieslatszani.hu honlapon lehet tájékozódni. 

– Sokszor az okozza a gondot, hogy a közlekedők nem az útviszonyoknak megfelelő sebességet választják, nem veszik számításba, hogy a nedves úton megnő a féktávolság. A biciklisek lakott területen kívül láthatósági mellény nélkül közlekednek, így életveszélyben vannak – jegyezte meg az osztályvezető helyettes. 

A Látni és Látszani kampány október 17-étől december 4-éig tart. Somogy útjain több helyen kell számítani rendőri ellenőrzésekre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában