Lehetőség

2023.11.17. 14:25

Télen is várja a látogatókat a Majormúzeum

Ez is kiderült a major Márton-napi őszbúcsúztatóján, amelyen Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető elárulta, ezúttal advent idején is szerveznek majd programot.

Nincsen Márton-nap libák nélkül. A szárnyasokat terelni is lehetett

Fotó: Péter B. Árpád

Rajnai Virág Éva szerint jó évet zárnak, s különösen tavaszi és nyári programjaik vonzottak sok érdeklődőt. A kínálatból a géptalálkozó volt a leglátogatottabb, amely számos, ma is működő muzeális darabot vonultatott fel.

A kukoricamorzsolás régen természetes feladat volt ősszel. Ma már vonzó kultúrprogram…

Fotó: Péter B. Árpád

A főszezonban sok külföldi turista is megfordult náluk, érdeklődve a magyar múlt tárgyi emlékei iránt. Mindemellett telt házasak voltak nyári táboraik, amelyekről a fiatalok élményekkel gazdagodva, hagyományainkban megmerítkezve távoztak.

A kézműves-foglalkozáson például Márton-napi lámpások készültek

Fotó: Péter B. Árpád

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely részt vett a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatban is, amelynek egyik utolsó keszthelyi rendezvénye volt a Márton-napi őszbúcsúztató délután, ami ma már hagyomány a folyamatosan bővülő, gyarapodó intézményben.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában