Sonline.hu podcast

2023.11.30. 14:31

Új szelfihelyek és még több fényes élmény vár minket az adventi vásárban

Egyre jobban közeledik a mágikus dátum, advent első vasárnapja, amikor fénybe borul Kaposvár belvárosa. Ebben az évben ez december 3. lesz. Azt talán sokan nem is gondolnák, hogy milyen lázas munka előzi meg az adventi vásár indulását.

Koszorus Rita

Harminc ács, asztalos, villanyszerelő, sofőr munkájának összehangolt eredménye, hogy advent első vasárnapjára elkészül a vásár. A szakemberek körülbelül százszor fordulnak az önkormányzat raktárából ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Avatott be minket Pintér Rómeó alpolgármester, a Sonline Podcast legfrissebb adásában. 

– Nagyon tudatos munka zajlik a háttérben. Azt fontos tudni, hogy augusztus 20. utáni első munkanapon van mindig az első megbeszélés, amikor átnézzük a raktárainkban az installációkat, égősorokat. Ahogy pedig egyre közelebb kerülünk advent első vasárnapjához, úgy láthatják a kaposváriak a belvárosban dolgozó szakembereket, mondta Pintér Rómeó. 

Tavaly szinte sorfalat álltak a szelfizők.
Fotó: Muzslay Péter

Minden évben vannak újítások, ez természetesen idén sem lesz másként. A járókelők azt hihették, hogy káprázik a szemük, amikor meglátták a város karácsonyfájától nem messze felállított fénygömböt. Pedig nem erről van szó. – A már ismert, Múzeummal szemben található óriás fénygömbön kívül egy kisebb méretű ugyanolyan gömb került a Kossuth térre. Az első ilyen dekorációs elem annyira népszerű volt tavaly, hogy többször sorban kellett állniuk azoknak, akik fotózni akarták, ezért úgy döntöttünk, hogy még egyet kihelyezünk, árulta el Pintér Rómeó. 

A jól ismert elemek is helyükre kerülnek. 
Fotó: Muzslay Péter

De a jól ismert trón, és fényfilagória is megtalálható majd a kaposvári adventen. 

Ezen kívül a Noszlopy Gáspár utcában fényfolyosó, a Kapos Hotel tűzfalán pedig gyerekrajzokból lesz fényfestés. 

– A már évek óta ismert képeslap pályázaton, amelyre Szita Károly, polgármester hívja fel a legfiatalabb városlakók figyelmét. Ezt azzal egészítjük ki, hogy a beküldött rajzokat a Kapos Hotel tűzfalára vetítjük ki hét napon keresztül. Naponta száz rajzot csodálhatunk meg a belvárosban, így minden beküldött alkotás hozzájárul az adventi vásár fényeihez, mondta az alpolgármester. 

A karácsonyfán 40 ezer izzó, a belvárosban pedig 30 kilométer hosszú izzósor gondoskodik az ünnepi fényáradatról. Természetesen adventi programok is várják az érdeklődőket a vásáron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában