Bőség zavara

2023.11.28. 10:00

Ezek a legjobb adventi vásárok várnak rád Somogyban

Lassan elérkezik az adventi vásárok szezonja, amikor idegesítő karácsonyi zene mellett didereghetünk fabódék előtt forralt bort szorongatva. Nem kisebb dologra vállalkoztunk, mint összegyűjtöttük nektek a legjobb karácsonyi vásárokat a megyében, ahol te is stílszerűen hangolódhatsz az év legcsodásabb időszakára.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Vörsi adventi vásár 

Idén jubileumi 75. alkalommal kerül Európa legszebb és egyben legnagyobb templomban épített Betleheme. Az építkezés már nagyban zajlik, hogy December 3-án, Advent első vasárnapjától újra megnyissa kapuit a vörsiek által készített, világszerte ismert alkotás. A látogatók tízezreit vonzó mű 1948 óta minden évben meg lett építve, hogy hírét vigye Jézus születésének.

Kaposvári advent 

Finiséhez közeledik a felkészülés a kaposvári Kossuth téren, ahol idén is ünnepi fénybe borul a belváros az adventi vásáron. A vásár december 3-án startol és minden nap látogatható. A szervezők idén is különlegességekkel készülnek és idén különösen sok árus érkezik a rendezvényre. 

Idén is lesz karácsonyi forgatag Kaposváron. 
Fotó: Muzslay Péter

Téli varázs Siófokon 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megnyitja kapuit Siófok Fő terén az adventi programsorozat. A karácsonyi forgatag december 3. és 24. között várja a látogatókat a víztorony körül. Az Adventi rendezvénysorozatot a Siófok55 Városnap nyitja meg, meghitt karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi meseerdő és körhinta, karácsonyi kisvonat, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat várja a látogatókat. 

Ünnepvárás a jó ügy érdekében 

CM20231125_Adventi vásár hangulat_riport_HAON (2)
Forrás: haon.hu

Jótékonysági vásárt rendeznek Zamárdiban, a helyi óvoda javára. A december 10-én 15 órakor kezdődő eseményen, a zamárdi Piac téren úgy szerezhetünk be adventi kincseket, hogy közben a kicsik nevelését is támogatjuk.

A Zamárdi Kertmozi karácsony egy szívmelengető családi esemény, amelyet a karácsonyi hangulat jegyében rendeznek a város kertmozijában. A kapuk és a büfé 13 órakor nyílnak meg, így már korán lehetőség nyílik a forralt bor, a meleg tea és a helyi finomságok élvezetére. A nézőtér fedett, de nyitott. A nézőtéren melegítőgombák és hőlégfúvók lesznek elhelyezve, de meleg ruha viselése, párna, takaró hozatala erősen ajánlott. 

Program:

13:00 Kapunyitás, büfényitás

15:00 Fábián Bernadett – Karácsonyi dallamok kicsiknek és nagyoknak

16:30 Tombola értékes nyereményekért

17:30 Igazából szerelem – mozifilm-vetítés

Büfé: forralt bor,meleg tea, pálinka, szendvicsek, zsíros kenyér,

Zamárdi Óvoda: mézeskalács- és linzerválogatások (becsületkasszás jótékonysági árusítás)

Kútvölgyi Birtok: házi sajtok, tejtermékek

Fenegyerek pálinka: pálinkafőzés és -kóstolás

A rendezvény látogatása mindenki számára ingyenes.

 

Ahova még a mikulás is benéz

201204-mikulas-zsaner-KA
Fotó: haon.hu / Kiss Annamarie

A balatonlellei művelődési ház különleges adventi programot szervez december 2-ára. A jótékonysági adventi vásáron a gyerekek 10 és 12 óra között még a nagy szakállúval is találkozhatnak.

Karácsonyi kincsek az adventi vásáron 

December 16-án a Hősök terén, Göllében is adventi vásár nyílik, ahol apró ajándékokat, illatos mézeskalácsot szerezhetünk be. A süteményvásáron igazi kézműves finomságokat kínálnak, de aki nem vásárolni akar, csak egy kicsit ráhangolódni a közelgő ünnepre, azt is szívesen látják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában