Adventi készülődés

2023.11.26. 15:42

Hamarosan újra lehet látogatni a híres vörsi betlehemet

Idén jubileumi 75. alkalommal kerül Európa legszebb és egyben legnagyobb templomban épített Betleheme. Az építkezés már nagyban zajlik, hogy December 3-án, Advent első vasárnapjától újra megnyissa kapuit a vörsiek által készített, világszerte ismert alkotás. A látogatók tízezreit vonzó mű 1948 óta minden évben meg lett építve, hogy hírét vigye Jézus születésének.

Koszorus Rita

– Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak a vörsi önkénteseknek, akik idejüket és energiájuk teszik bele a vörsi betlehem megépítésébe. Nélkülük nem csodálhatná meg a sok tízezer idelátogató, ezt a gyönyörű remekművet – mondta büszkén Simon György, a Betlehem egyik főszervezője, Vörs alpolgármestere.

A vörsi betlehem december 3-tól január végéig látogatható minden nap 9-17 óra között a Szent Márton Püspök Templomban. December 24-én szenteste – a betlehem 10-12:00 között látogatható. 

Belépődíj nincsen. A tavalyi nyitvatartást a sok érdeklődő kedvéért most meghosszabbították 1-1 órával, hogy akik korábban érkeznek vagy munkával, lehetőségük legyen megtekinteni.  

Idén is vár a vörsi advent. 

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a vörsi adventi vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és illetve teát fogyasztani. 

Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenálhatatlan izét egy helyi titkos esszencia adja.

Európa legnagyobb élő betleheme. 

 

Az adventi vásár étel-ital része mindennap várja a látogatókat, a ajándékáruk az idei évben az adventi hétvégéken, karácsonykor és a két ünnep között lesznek elérhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában