Védelem

2023.11.26. 09:25

Újabb táblák védik a somogyi bringást

Nyolc helyszínre kerültek ki újabb kerékpárostáblák Somogyban. Kaposvár, Somogyvár és Lengyeltóti között, valamint Balatonkeresztúr térségében találhatóak az új jelzések. A kerékpárosok előzése során a biztonságos oldaltávolságra figyelmeztető táblákat szereltek fel a szakemberek. A Magyar Kerékpáros Klubbal (MKK) kötött megállapodás alapján a Magyar Közút vállalta, hogy 2021-hez hasonlóan az idén is kihelyezi ezeket. A klub gyártotta a táblákat, s az Országos Balesetmegelőzési Bizottság vármegyei szervezetei, továbbá a MKK felhívására a kerékpárosok tettek javaslatot a helyszínekre. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője közölte: a táblák kihelyezésének fő szempontja a kerékpáros-létesítménnyel – külön kerékpárúttal, kerékpársávval – nem rendelkező, viszont nagyobb kerékpáros-forgalmat lebonyolító, főként külterületi útszakaszok kiválasztása volt. 
2021-ben országosan 150, Somogyban tíz helyszínen helyeztek ki figyelemfelhívó táblákat. Ősszel országosan újabb 134, Somogyban nyolc helyen raktak ki táblákat. Kaposváron a 67-es főúton, a Füredi úti iparterület és a Mol kút, illetve a villamossági gyár és Toponár között, továbbá a Kéthely–Balatonkeresztúr összekötő úton, Lengyeltóti és Somogyvár között, valamint a Csurgó–Gyékényes szakaszon, a Balatonszabadi és az M7-es autópálya, illetve a Tab és a sérsekszőlősi bekötőútnál. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában