Gyógyulás

2023.11.27. 12:30

Ultramodern eszközzel gyógyulhatnak a betegek

Koszorus Rita

Mintegy 1,6 milliárd forintért szerezte be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ (KK) Onkoterápiás Intézete azt a rendkívül korszerű sugárterápiás eszközt, mellyel a lehető leghatékonyabban tudják gyógyítani a daganatos betegeket. Az összeg felét, mintegy 800 millió forintot európai uniós és kormányzati támogatás biztosította, és további 800 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez a PTE. 
A most beszerzett berendezést a mindennapi sugár­terápiás kezelések során tudják használni az Onkoterápiás Intézetben, amely a somogyiak gyógyulását is szolgálja a regionális onkológiai centrumként működő intézményben. Az ultramodern készülék pénteki átadóján Mangel László, a PTE KK Onkoterápiás Intézet igazgatója elmondta: rohamosan fejlődik az onkológiai terápia és diagnosztika, emiatt akár többévesre is nyúlhat egy-egy kezelési időszak. Ez idő alatt nagyobb eséllyel van szükség sugárkezelésre, amely során az új eszköz a korábbinál eredményesebb, hatékonyabb betegellátást tesz lehetővé. 
A PTE KK Onkoterápiás Intézetében évente több mint 1500 betegnél alkalmaznak sugárterápiát, naponta mintegy 400 beteg ellátását végzik el. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában