Fotók!

2023.11.30. 19:21

Ünnepi állománygyűlésen jutalmazták az ellátóezred katonáit

Ünnepi állománygyűlést tartott a Logisztikusok Napja alkalmából a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred csütörtök délután. Az ünnepség keretében Szita Károly polgármester emlékzászlót adományozott az alakulatnak, Kaposvár rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 150. évfordulója alkalmából.

Góz Lilla

December elseje a Logisztikusok Napja, ebből az alkalomból csütörtökön ünnepi állománygyűlést tartott a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred csütörtök délután. Ezen a napon a szakterület dolgozói számot vetnek eredményeikkel és áttekintik jövőbeli feladataikat. 

– A logisztikusok folyamatosan azon dolgoznak, hogy minden a megfelelő időben a megfelelő helyre kerüljön legyen szó anyagmozgatásról, a személyi állomány ellátásáról, akar a javítások, karbantartások megszervezéséről – kezdte köszöntőjét Horváth Zoltán, Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred századosa. Hozzátette: a kaposvári ezred feladatai igen sokrétűek és az egymás közötti kommunikáció egyre jobban felértékelődik. Megjegyezte: a jövőben is kiemelt feladata lesz a logisztikai ezred katonáinak a külföldi misszióinak logisztikai biztosítása, ellátása.

– Isten éltesse Önöket a Logisztikusok Napja alkalmából – mondta az eseményen Szita Károly polgármester. Felidézte, hogy 150 évvel ezelőtt lett Kaposvár rendezett tanácsú város és ez alkalomból emlékzászlót adott át az ezrednek. – A 19. század második felében kezdtek el épülni Kaposváron a laktanyák, az egyenruhások jelenléte megszokottá vált a városban, 1995-ben a délszláv háborúban a kaposvári katonák biztosították az ellátmányt, köszönöm, hogy feladataik teljesítése mellett jelentős társadalmi szerepvállalásuk is – emelte ki Szita Károly.

Elismerés a legjobbaknak

Hagyomány már, hogy a Logisztikusok napja alkalmából megköszönik azoknak a munkáját, akik szakterületükön kiemelkedően teljesítettek. Ez alkalomból adott át Hatvani Szabolcs, a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred megbízott parancsnoka elismeréseket. 

Kiemelkedő munkájáért emléktárgyat kapott Mestyán Gábor őrnagy. Elismerésben részesült Marosi János őrnagy, Pósza Tamás őrnagy, Rózsás Ernő zászlós, Miklai Attila főmunkatárs, Czoller Lászlóné törzsőrmester. Főhadnaggyá léptették elő Potzauf Balázs hadnagyot. Emléktárgyat vehetett át Szakács Gábor törzszászlós. Az év tisztje elismerésnek Harsányi Gábor százados örülhetett. Az év altisztje címet adományozták Németh Csaba zászlósnak, a legénységi állományból Az év katonája címet Bartha Patrik tizedes kapta. Az év honvédelmi alkalmazottja Miklai Attila főmunkatárs lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában