Helyi közélet

2023.12.24. 17:44

5+1 tipp, hogy megúszd a finomságok okozta karácsonyi hasfájást

A karácsony a meghittség, a szeretet és gyakran a bőséges étkezések ideje. Azonban a túlzásba vitt lakomázás könnyen kellemetlen érzéseket okozhat. Mutatunk néhány hatékony módszert, hogy idén elkerüld a túlevést, és egészségesen élvezd az ünnepeket!

Sonline.hu

1. Kevesebb vásárlás, több tudatosság

Az ünnepi bevásárlás során könnyű túlzásba esni. Ám ha csak a szükséges mennyiséget veszed meg, csökkentheted a túlevés kockázatát. Gondold át, mennyi édességre, csokira és süteményre van valóban szükséged, és próbáld meg elkerülni a felesleges impulzusvásárlást.

Az ehető ajándékok csábítóak lehetnek, de ha valami nem kedvedre való, ne érezd kötelezőnek elfogyasztani. Ha valamit mégis megkóstolsz, legyél tudatos: ha nem nyújt élvezetet, ne folytasd az evést.

3. Tartsd az ételeket távol a szemedtől

A látványosan kitett ételek könnyen csábítanak evésre, még akkor is, ha valójában nem vagy éhes. Tartsd az ételeket zárható helyeken, és csak akkor vedd elő őket, amikor ténylegesen étkezni készülsz.

4. Étkezési terv az ünnepekre

Az előre megtervezett étkezések segíthetnek a mértékletességben. Ha tudod, hogy mit és mennyit fogsz enni egy-egy találkozón, könnyebben kerülheted el a túlzásokat. Válassz könnyebb, egészségesebb fogásokat, és mérd meg előre az adagokat.

5. Vigyázz a filmnézés alatti nassolással

A karácsonyi filmnézések gyakran járnak együtt nassolással. Próbálj meg tudatosan dönteni arról, hogy mit eszel, és lehetőség szerint válassz egészségesebb snackeket.

+1 Zöldség és gyümölcs a főszerepben

Ne feledkezz meg a zöldségekről és a gyümölcsökről sem. Ezek a tápláló ételek segítenek abban, hogy telítettséget érezz anélkül, hogy túl sok kalóriát vinnél be.

(Borítókép: Shutterstock)

Forrás: mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában