Mikulás

2023.12.05. 20:52

A hideg Lappföldről hozta meleg üdvözletét Joulupukki a tópartra

Kedden este a Balaton partján fekvő Mövenpick BalaLand Resort Balaton hotelbe látogatott az igazi, finn Mikulás: Joulupukki.  

Kovács Gábor László

A szálloda felajánlásának köszönhetően nemcsak a szállóvendégek ünnepelhettek együtt a Télapóval, hanem helyi gyermekek is találkozhattak a legendás jótevővel, aki meg is ajándékozta a gyermekeket. Először az ötéves Simon Zoé kezdett bele egy karácsonyi dalba, aztán a többi gyermek csatlakozott hozzá, így csalogatták elő előbb Orsi manót, aki tolmácsolt, majd magát a Nagyszakállút. Joulupukki a hideg és havas Lappföldről hozta el a legmelegebb üdvözletét, és azt is elmondta, hogy nincs jó és rossz gyerek, de mindenkinek lehet rossz napja. A szülőket arra kérte, vigyázzanak a legnagyobb kincsükre: a gyermekeikre és a saját egészségükre, karácsonykor öleljék meg egymást, és ne feledkezzenek meg arról sem, aki egyedül tölti az ünnepet. 


A gyerekek közül a kétéves Kamilla eleinte félt a Mikulástól, négyéves nővére, Boglárka viszont már várta a nagy találkozást, mondta a nagymama, Komáromi Veronika. Történelmi pillanatnak nevezte a találkozót Blaske Gergely, a hotel igazgatóhelyettese, aki arról is beszélt, hogy 60 gyermeket és 150 vacsoravendéget vártak az alkalomra. A hotel együttműködik a Siófoki Magyar-Finn Baráti Körrel, ugyanis Siófok testvérvárosa a finnországi Oulu. Az idén negyvenötödik jubileumát töltő szervezet rajzpályázatot hirdetett három korcsoportban. Környékbeli óvodások, általános iskolai alsó- és felső tagozatosok alkotásait várták, „Ahogy én látom a Mikulás hazáját” témában. A zsűri 11 győztest választott, akik részt vehettek a közös ünnepségen, és találkozhattak Joulupukkival. Egyikük Borbély Luca Janka volt, aki a siófoki Vak Bottyán Általános Iskola hetedikes tanulója, ő a barátnőjét is magával hozta. 
A siófoki szállóvendégek a programok után vacsorán búcsúzhattak el a Mikulástól, ahol természetesen Willy Fogg is ott volt, hiszen a szálloda közösségi tereinek témáját Jules Verne „Nyolcvan nap alatt a Föld körül” című regénye adta. 
A hotelben 109 szoba, családbarát programok széles választéka és a BalaLand Family Park gondoskodik a vendégek kényelméről és szórakozásáról. A szobák és lakosztályok baba- és gyermekbarát berendezéssel és bútorokkal is rendelkeznek, külön figyelve a Montessori nevelést támogató kialakításra. 

Fotók: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában