Változás

2023.12.18. 11:26

Agyő, illetékbélyeg, szevasz sárga csekk!

Akinek bírósági ügye van, többé nem kell bélyeget nyalnia.

Kovács Gábor László

A Kaposvári Törvényszék felhívta a figyelmet arra, hogy hogy 2024. január 1. napjától megváltoznak az illetékfizetésre vonatkozó szabályok, és ettől az időponttól az eljárási illeték illetékbélyeg formájában nem fizethető meg. Lehetőség nyílik azonban arra, hogy az a fél, aki elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett, az illetéket készpénz-átutalási megbízás (vagyis sárga csekk) formájában fizesse meg. Ez azon bíróság illetékbevételi számlájára történhet, amely bíróság előtti eljárásban az illetékfizetési kötelezettség fennáll. A készpénz-átutalási megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni az eljáró bíróság nevét, az illetékfizetésre kötelezett nevét és ha ez ismert, a beadvány bírósági lajstromszámát. Az illeték megfizetését igazoló feladóvevényt az illetékköteles irathoz kell csatolni. A sárga csekk nyomtatványok 2024. január 1. napjától elérhetőek lesznek a bíróságok ügyfélközpontjaiban.

A bíróság illetékbevételi számlájára tehát 2024. január 1. napjától három módon érkezhet illeték: közvetlen banki átutalással, készpénz-átutalási megbízás (sárga csekk) alkalmazásával, illetve a bírósági fizetési portálról indított utalással EFER számla közbeiktatásával. A törvényszék számlaszáma 10032000-01012475, adott tájékoztatást erről a a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában