Fotók

2023.12.14. 06:55

Áll a sörösdobozfenyő Kisgyalánban

Mikuláscsizma, Olaf, fenyőfa és gyertyák mindez sörös- és energiaitalos dobozokból. Immár két esztendeje, 2021 óta minden állami és egyházi ünnepre különleges kültéri alkotásokkal díszítik fel Kisgyalán központját Süle Zoltánné jóvoltából.

Góz Lilla

– Pontosan a nemzeti ünnepünkre, 2021. március 15-ére készítettem el az első kültéri díszünket. Egy trikolór színű Magyarország formát állítottam ki akkor – mesélt a kezdetekről Süle Zoltánné, aki az interneten keresgélt ötleteket a megvalósításhoz és akkor akadtam rá a sörösdobozos lehetőségre. – Először megtervezem a formát, majd a sörösdobozokat összeragasztom, lefestem, a füleit pedig vasszálakhoz rögzítem, amelyeket leszúrunk a földbe – tette hozzá a kisgyaláni alkotó. 

Süle Zoltánné folyamatosan készül egy-egy ünnepre, de a falubeliek gyűjtik neki az alapanyagot, a legjobban a sörösdobozzal tud dolgozni. A kisgyaláni boltos mellett a helybéliek, valamint a somogyjádiak is viszik hozzá a dobozokat. Minden ünnepkörhöz új kültéri dísz készül. 

A horgásztó mellé egy harcsát és egy pontyot alkotott sörösdobozból, a múlt héten pedig egy szarvasfejet is készített. – A vadászok beíró táblája mellé tettük ki Rudolfot, amely két hét alatt készült el 220 sörösdobozból – tette hozzá az alkotó. Az eddigi legnagyobb alkotása Süsü volt, amelynek alapjához csaknem ezer sörösdobozt használt fel. 

Szilveszterre a pezsgős üveg és a poharak, valamint a kéményseprő kerül ki a falu központjában. A napokban sem pihen, egy megrendelésen dolgozik. – Egy kaposvári vendéglátóhelynek készítek egy különleges alkotást, amely már az utolsó fázisban van, de még nem árulom el, mi lesz – mosolygott titokzatosan a kisgyaláni hivatalsegéd. 

Gyöngyi házi fotósa, a faluban élő Fekete Géza minden alkotást megörökített a fényképezőgépével. – Csodaszépeket alkot, örömmel fotózom le a kültéri alkotásokat és szívesen segítek ezek kihelyezésében is – mesélte el Fekete Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában