Meglepetés

2023.12.07. 17:30

Aprósüteménnyel kedveskedtek a kaposvári diákok

Adventi ünnepséget szervezett csütörtök délután a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete, a résztvevőket több mint 100 aprósüteménnyel lepte meg a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Széchenyi István Technikum és Szakképzőiskola csapata.

Harsányi Miklós

Fotó: TIBOR KOVACS

A mézes krémes, kakaós szelet, piskóta rolád és a mini képviselőfánk mellett linzerrel kedveskedett a középiskola. Kárász László igazgató azt mondta: az egyesülettel már korábban kialakították a kapcsolatot, tanulóik legutóbb a Láthatatlan valóság című interaktív kiállításukon vettek részt. A diákönkormányzat szervezte az októberi programot és az érzékenyítő foglalkozások célja az volt, hogy a középiskolások megismerjék a látássérült emberek mindennapjait és azt is, hogy szükség esetén miként segíthetnek nekik. Kárász László azt mondta: fontosnak tartják a társadalmi felelősség vállalást, illetve azt, hogy tanulóik bekapcsolódjanak a közösségerősítő programokba.

 

 – Diákjaink a sütemény készítésben részt vettek, példás volt a hozzáállásuk – hangsúlyozta. –  Örömmel jöttünk az egyesülethez, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket és eldöntöttük, hogy 2024-ban mindenképp folytatni szeretnénk az együttműködést.

 Nemesné Kiss Gabriella, a  Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének elnöke szerint jó érzéssel töltötte el őket a középiskola kezdeményezése. Kiemelte: minden gesztus, kedves szó jól esik a közösségüknek, amely az adventi időszakban hosszú idő óta megszervezi az összejöveteleit. Ének, vers szerepelt a csütörtöki programban és baráti beszélgetésre is lehetőség nyílt. Ezúttal 42-en jöttek el, a helyieken kívül Kaposszerdahelyről is érkeztek. 

– Somogyban  öt kistérségben – Kaposvár, Barcs, Siófok, Nagyatád, Marcali – vagyunk jelen és összesen 450 tagunk van – mondta. – Legtöbben, 180-an a kaposvári csoporthoz tartoznak és arra törekszünk, hogy időről időre olyan találkozókat, egyesületi programokat szervezzünk, ahol tagjaink találkozhatnak, megismerhetik egymás életét, s azokat a dolgokat, amelyek a mindennapokban foglalkoztatják őket. A közösségi programok különösen fontosak az ünnepek közeledtével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában