Fotók

2023.12.12. 10:49

Az év legjobb fiatal sportolóit is köszöntötték az Arénában

Vastaps, zene és bűvésztrükkök társaságában, nagyszabású gálával zárta az évet a közel ezer sportolót tömörítő Kaposvári Sportközpont és Sportiskola hétfő este a Kaposvár Arénában.

Klein Péter Nándor

A közel hatvan éves múltra visszatekintő Kaposvári Sportközpont és Sportiskola hagyományteremtő szándékkal, egy nagyszabású gála keretén belül köszöntötte a lassan mögöttünk hagyott év legjobbjait. A KASI mind a hét szakosztályában sportoló fiatalok kitettek magukért, hiszen számos sikerrel zárták az évet, s mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a díjazottakkal megtelt a Kaposvár Aréna színpada.

– A kaposvári az ország egyik legjobb sportiskolája – emelte ki beszédében Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki a gála alkalmával a KASI számára is átadta a 150 éve város Kaposvár emlékzászlót. A városvezető hozzátette: egy város életében az az egyik legszebb pillanat, amikor közösen ünnepelhetünk. 

– Sokat fejlődtünk, így most éreztünk azt, hogy egy olyan évzárót tudunk rendezni, amely során megtöltjük a Kaposvár Arénát a sportolóinkkal és a szüleikkel, ez sikerült, sőt a műsor is elnyerte a jelenlévők tetszését – mondta Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a szülők áldozata nélkül nem tartanának itt. A sportvezető beszédében elmondta, olyan csapatot kell építeni, melyben jó a kémia és mindenki egy irányba húz, hiszen ez a siker titka.

– Van még hova fejlődni, jövőre egy új szakággal bővülünk, ugyanis a kajak-kenu egy része, az U13-as korosztályig csatlakozik hozzánk – tudtuk meg Fekete Ádámtól. – A létszámunk jó, de vannak még olyan szakosztályok, ahol szélesítenünk kell a piramis alját. Az fontos, hogy megtartsuk a létszámunkat a következő években is, illetve az is, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk a minőségi munkára, hiszen ezáltal tudnunk még több élsportolót és sportot szerető gyereket adni a városnak. Ebben az évben bővítettük a rehabilitációs részlegünket, közel húsz négyzetméterrel és több új gépek is beszereztünk. A legújabb rehabilitációs, regenerációs eszközök állnak a rendelkezésünkre, sokat fektettünk ebbe, hiszen ez elengedhetetlen a mai sportban. Ezek viszont nem érnének semmit a személyi háttér nélkül: orvos, gyógytornász, gyúrók és sportterapeuták segítik a sportolóinkat.

A gála keretén belül a szervezők a szórakozásról is gondoskodtak, előbb a Z-Generáció nevű, szennai formáció koncertjével, majd a KASI szakosztályainak felkészüléséről, versenyeztetéséről készült videóval jobban beleláthattak a szülők az egyesületnél folyó munkába. Zárásként pedig Kiss V. Balázs illuzionista varázsolta még csodálatosabbá az estét. A hazánk mellett számos külföldi ország színpadát megjárt művész teljesen lázba hozta a közönséget.

A KASI gála díjazottjai

KASI emlékérem
Kakukk Koppány Zéta (úszó), Radnai Luca és Radnai Lili (röplabda). Koppány az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságon szerepelt Szerbia fővárosában Belgrádban, valamint rajthoz állt XVII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a szlovéniai Mariborban is. Radnai Luca és Radnai Lili röplabdázók. Luca és Lili a magyar-horvát közös rendezésű U19-es Női Röplabda Világbajnokságon szerepelt Szegeden. 

A KASI-nál óriási fegyverténynek tartják, hogy a hazai sikerek, országos bajnoki címek után, most már a nemzetközi versenyeken való részvétel és eredményesség lehet a szakosztályaik célja. 2022-től a világ és kontinentális sporteseményeken KASI színekben való részvételért emlékérem kitüntetést adományozunk utánpótláskorú sportolóinknak. A KASI emlékérmet csupán egy alkalommal lehet megkapni. Az elmúlt évben a díjazottak, Antalics Dániel és Halmai Dániel kosárlabdázók, Harsányi Mátyás, Király Flóra és Kováts Alex úszók voltak.

Emlékérem díjazás
Stettner János (korábbi igazgató)
Stettner János aktív sportolóként úszott, kézilabdázott, végül kosárlabdázott. Kosárlabda edzőként több felnőtt csapatnál dolgozott, így többek között a SÁÉV SC-nél és a Honvéd Táncsics SE-nél is. Munkájával megalapozta a SÁÉV NB I-be jutását. Ugyanezen klubnál az utánpótlás területén is dolgozott. Ismertebb neveltjei közé tartozott Magyarfi László, Szabó Gábor, Gálosi Ferenc, Tóth Zoltán, Monok Tibor, Gosztonyi Gábor és Stickel Péter is. A Városi Tanács sportosztályán eltöltött évek után, 1990-től a Kaposvári Sportiskola igazgatójaként dolgozott, 2003-as nyugdíjazásáig.

Sziget András (testnevelő, edző)
Sziget András kosárlabda játékosként részese volt a nemzeti bajnokság harmadik vonalában szereplő kaposvári együttes élvonalig tartó menetelésének. A Berzsenyi Általános Iskola testnevelőjeként 1985-től szállította a tehetségeket a Kaposvári Sportiskolába. 2005-től 2020-ig megbízási szerződéssel dolgozott a KASI-ban. Többek között megfordult a keze alatt a sokszoros válogatott Simon Balázs és Filipovity Márkó, a kaposvári színekben magyar bajnoki címet szerző Beck Attila és az NB-I-ig jutó Domonkos András is. Emberségével, pedagógiai érzékével, intelligenciájával széles körben elismerést vívott ki magának.

Pálfi Jánosné (sportszervező)
Posztumusz Emlékérem díjazásban részesült Pálfi Jánosné, szervező, sportszervező. Pálfi Jánosné Fonyódon, majd Kaposváron kosárlabdázott. Folyamatosan képezte magát, a Pécsi Egyetemen diplomázott. A Kaposvári Rákócziban, majd a Kaposvári Dózsában dolgozott. 1983-ban került a Kaposvári Sportiskolába mint sportszervező. Itt kerek negyven évet tevékenykedett, az utolsó 10 évet már nyugdíj mellett. Munkáján keresztül számtalan ismert és elismert sportoló pályafutását egyengette. Több sikeres nemzetközi verseny megszervezésében segédkezett. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Ritmikus Gimnasztika sportágban és a diáksport területén. Örök szerelme mégis a kosárlabda maradt. A nyugdíj mellett is nagy-nagy szakértelemmel intézte a kosárlabda szakosztály ügyes-bajos dolgait.

A szakosztályok legjobbjai

Atlétika
Az év atlétája: Csontos Ralf, aki az U14-es korosztályban összetett magyar bajnok lett fedettpályán és szabadtéren egyaránt.
Az év edzője: Czipó Gabriella 
Birkózás
Az év csapata: az országos negyedik helyezést elérő Diák korosztályú fiúk (Nagy Marcell, Király György, Kercsó Miklós, Karabulut Serdarhan, Volák Gergő, Koleszár Ármin, Stágl Botond, Táncos Lénárd).
Az év edzője: Koleszár Gábor 
Jégkorong: 
Az év csapata: az U14-es 3x3-as csapat, amely a McDonald's 3x3 utánpótlás bajnokságon első helyezést szerzett, 36 mérkőzésen 36 győzelmet szerezve, veretlenül nyerte el országos bajnoki címet. A csapat tagjai: Csordás Csenge, Vincze Petra, Győrffy Soma, Hirth Csongor, Horváth Thymo, Tál Gellért, Pintér Lázár, Ferenczi Hunor, Rigó Dávid, Major Péter, Polotár Zalán, Kováts Nimród).
Az év edzője: Barna Dénes.
Judo
Az év csapata: a serdülő országos csapatbajnokságon második helyezett fiúk (Borsos Péter, Máté-Márton Mirkó, Szvitán Botond, Máté Márton, Angyal Barnabás, Kardos Domokos, Böröcz Levente, Kreka Gergely, Lakosi Olivér, Tömösváry Simon).
Az év edzője: Kordély Péter.
Kosárlabda
Az év csapata: az U18-as fiú, amely a lebonyolítás miatt mindössze egyetlen – a bajnokcsapattól elszenvedett – vereséggel és két győzelemmel a kiemelt akadémiákat szorosan követve, az előkelő ötödik helyen zárt a Nemzeti Junior Bajnokság „A” döntőjében. A csapat tagjai: Antalics Dániel, Bellai András, Bogárdi Donát, Bogdán Dávid Bence, Czink László Gábor, Fáncsi Dorián, Fehérvári Csegő, Horváth Ákos, Kárpáti Levente, Óliás Gergő, Pucz Zalán, Szőke Bálint, Yake Matthew Daniel.
Az év edzője: Csapó Gábor.
Röplabda
Az év csapata: az U20-as leány, amely a II. osztály Nyugati csoportjának első helyén végzett. Tagjai: Borovszky Dorottya, Budai Viktória, Csizmazia Nóra, Ferencz Emese, Gombos Mirella, Kovács Krisztina Jázmin, Lőrincz Gabriella, Őszi Nóra, Őszi Janka, Radnai Lili, Radnai Luca, Rády Boglárka, Várföldi Dorina, Vida Eszter.
Az év edzője: Szabó Dávid.
Úszás
Az év úszója: Kakuk Koppány Zéta, aki a Serdülő Országos Bajnokságon három egyéni, az Ifjúsági Országos Bajnokságon egy egyéni és egy váltó-, az Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon két egyéni és egy váltó országos bajnoki címet szerzett. Az Ifjúsági Európa Bajnokságon, Belgrádban a 4x100 méteres MIX gyorsváltó tagjaként Európa Bajnok lett. A Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, Mariborban a 400 méteres férfi gyorsúszásban ezüstérmes lett. 
Az év edzője: Meiszterics László.

A szervezők az év sportolói, csapatai, csapattagjai azokat is díjazták, akik magyar bajnoki, diákolimpiai bajnoki címet szereztek.

Atlétika: az U14-es leány 4x600 méteres váltó (Bogenfürst Zsófia, Csendes Regina, Hüber Emma, Pénzes Dóra Alíz).
Judo: Kovács Dominik 35 kilogrammban a diák B Országos Diákolimpián és a diák B országos bajnokságon is győzött. Horváth Levente a diák B Országos Diákolimpián 55 kilogrammban győzött.
Úszás: többen egyéni és váltó magyar bajnokok, illetve egyéni és váltó diákolimpiai bajnokok lettek, akár több korosztályban és több számban is, ők: Kováts Alex, Harsányi Mátyás, Sárközi Szabolcs, Bögözi Hunor, Kardos Eszter, Király Zsófi, Bakó Luca, Boruzs Bianka, Marton Kitti, Szántó Réka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában