Ajándék

2023.12.18. 09:22

Balatonos könyvek karácsonyra

Könyvek, mint Laboda Kornél "mátéPONTindul", ifj. Zilai János "Pecabot és fakanál (no meg dugóhúzó)", vagy Tóth Gábor Ákos "Balatoni örökség", az olvasókat egy-egy különleges utazásra invitálják a Balaton körül. Ezek a művek különböző nézőpontokból mutatják be a tó csodáit, legyen szó gasztronómiáról, történelemről, vagy a természeti szépségekről.

1.Kovács Emőke: Balatoni értéktár

Ez a kötet a Balaton kulturális és természeti kincseit mutatja be. Gazdag képanyaggal és érdekes információkkal teli, amely segít mélyebben megismerni a magyar tenger történetét és értékeit.

2. Tóth Gábor Ákos: Balatoni örökség

Ez a könyv a Balaton történelmi és kulturális örökségét tárja fel az olvasó előtt. A tó környékének gazdag múltját és a mai napig fennmaradó hagyományait mutatja be részletesen.

3.ifj. Zilai János: Pecabot és fakanál (no meg dugóhúzó)

Egy gasztronómiai utazás a Balaton körül, ahol a horgászat és a főzés ötvöződik. A könyv izgalmas recepteket és horgásztörténeteket tartalmaz, tökéletes olvasmány a kulináris kalandok és a Balaton szerelmeseinek.

4. Gajdos Erika Tímea: Balatoni látomás

Egy misztikus és elgondolkodtató történet, amely a Balaton titokzatos oldalát tárja fel. A könyv a tó körüli legendákba és személyes történetekbe kalauzolja az olvasót.

5. Váradi Anna: Idővándor - Török idők

Szigliget regénye (1647-2048) Két utazás, két távoli korba. A helyszín ugyanaz: Szigliget. A mesés táj, mely a jövőből nézve a rontott édent idézi, míg a 17. században érintetlen szigete a Balatonnak.

6. Mészáros József János: Szüreti karnevál (Gyalogos bortúrák a Balaton-felvidéken 1989-2019.)

Egy egyedülálló utazás a Balaton-felvidék bortúráin keresztül, amely a borászat és a régió történetét öleli fel. A könyv az élményeket, kalandokat és a bor kultúráját mutatja be.

7. Bolla Zoltán: Balatoni modernizmus és art deco. Építészet a két világháború között

Egy gazdag képi anyaggal rendelkező kötet, amely a Balaton környékének építészeti örökségét, különös tekintettel a modernizmus és az art deco stílusokra mutatja be.

8. Bodó Iván: Balatoni halmesék

Egy varázslatos gyűjtemény a Balaton halairól szóló mesékről és legendákról, amelyek az olvasót a tó mélyére és a part menti életre kalauzolják.

Nyitókép: shutterstock

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában