Halélet

2023.12.04. 15:29

Dupla mennyiségű süllőt telepítettek idén a Balatonba

2023. november 30-án, egyetlen nap alatt 3,5 tonna 25-30 centis gyönyörű egynyaras süllő került a Balatonba. A telepítés Keszthelyen kezdték 1056 kilogrammal. Majd Fonyódon 360 kg, Balatonlellén 374 kg, Balatonszemesen 642 kg, Balatonföldváron, a kikötőben pedig 1089 kg süllőt engedtek a magyar tengerbe.

Mint mondta, a sikeres telepítés a Mórichelyi Tógazdaság rendkívüli süllőtermésének köszönhető.

Rekordot állított be a Mórichelyi Tógazdaság

Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint a Mórichelyi Tógazdaság idén olyan kiválóan teljesített, hogy "szinte átírta a tógazdasági süllőtermelés lehetőségeiről szóló ismereteket".

A 25 hektáros tóról 4500 kg (180 kg/ha) egynyaras süllőt sikerült lehalászniuk. Extenzív körülmények között ez nem akármilyen rekord.

Általában 5-20 kg/ha-os eredményeket lehet elérni. (De gyakoribb az 5 kg/ha alatti eredmény.)

Jövő őszre fogható méretűek lesznek a süllők

A halgazdaság szakemberei a horgászoktól azt kérik, hogy figyeljenek a kis süllőkre, mert ezek még nem foghatók. Ha méreten aluli süllő akad a horogra, akkor engedjék vissza. Ezek a süllők jövő őszre már elérhetik a fogható méretet.

Nyitókép: Balatoni Hal

forrás. likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában