Finomság a szezonban

2023.12.06. 14:54

Figyelnek rá, hogy minőségi legyen az ünnepi forralt bor

Elkezdődött a téli szezonális ellenőrzés, ami egészen december 31-ig tart.

Harsányi Miklós

Fotó: Ádám János

A szakemberek a friss hús nyomonkövethetőségét és a szaloncukroknál a lejárati idő feltüntetését éppúgy megnézik, mint a forralt borok forgalmazását. 
– A vágó- és feldolgozóüzemekben a hús- és húskészítmények előállítását, míg a forgalmazás során a friss hús nyomonkövethetőségét és az értékesítés higiéniai feltételeit ellenőrzik – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatójából. – Az édesipari termékek, most különösen a szaloncukrok esetében az ellenőrök a lejárati idő feltüntetését is nézik az üzletekben éppúgy, mint a piacokon és az ünnepi vásárokon. 
Az élőhal-árusítás során a halak származási dokumentumainak vizsgálata és az állatvédelmi szabályok betartásának ellenőrzése kap kiemelt figyelmet. Az adventi, karácsonyi vásárokon és az ünnepi rendezvényen kitelepült vendéglátók ellenőrzésénél a higiéniai szabályok betartása, a nyomonkövethetőség, valamint a borászati és alkoholos termékek, különösen a forralt bor vizsgálata lesz a középpontban. 
A Nébih azt is közölte, hogy ezen felül a kisállateledeleket, a téli madáreleségeket, továbbá a halszállítók és az őstermelők tevékenységét is vizsgálják. Somogyban a kormányhivatal és a járási hivatal élelmiszer-biztonsági szakemberei végzik az ellenőrzést.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában