Advent

2023.12.17. 18:11

Ha van remény, lesz béke, hit és szeretet is

Marosi Gábor

A Zenekedvelők és a Református kórus is színpadra állt vasárnap este a Kossuth téren, amikor az adventi koszorú harmadik gyertyáján is felgyúltak a fények. A hat műsorszám után Szita Károly polgármester, Varga László megyéspüspök, Petró László református és Hegedüs Gábor evangélikus lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket.

 

A város vezetője egy történeten keresztül beszélt advent és karácsony fontosságáról. Melynek lényege az volt, ha van remény, akkor lesz béke, hit és szeretet is. Hegedüs Gábor az isteni gondviselésről és annak testet öltött formájáról beszélt. Petró László prédikációjában az idilli betlehemi környezetre hívta fel a figyelmet. Kiemelte, azért van jövője egy helynek, mert a Megváltó benne van. Varga László megyéspüspök elmondta, advent harmadik vasárnapja a katolikusoknak az öröm vasárnapja. Hangsúlyozta, Isten szeretett gyermekeinek van joga és alapja az örömre még ebben a háborúkban, feszültségekkel, szenvedésekkel teli világban is. A történelmi egyházak áldása után Malek Andrea és Jáger András karácsonyi műsorát hallhatta a közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában