Gaszto Kupa

2023.12.04. 17:25

Horváth Regina és Boszkovics Bíborka aranyérmmel tért vissza az országos versenyről

Aranyéremmel tért haza a hétvégi kisújszállási 11. Illéssy Gasztro Kupáról Horváth Regina valamint Boszkovics Bíborka, a kaposvári Széchenyi István Technikum és Szakképzőiskola cukrásztanulója. A diós-mákos pozsonyi kifli mellett a karamell díszmunka is hozzájárult a kiemelkedő eredményhez, a versenyen 31 város 42 iskolájának 44 cukrász, 42 pincér és 65 szakács tanulója is bizonyította felkészültségét.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

– A diós-mákos pozsonyi kifli kötelező feladat volt és a töltelék mellett azt is pontozták, hogy milyen a tészta állaga, külleme – mondta Boszkovics Bíborka.  – Tonkababos tejcsokoládés habot valamint málna zselés,  piskóta betéttel kiegészített  sajttortácskát és egy csokoládé dísztortát is kiállítottam a versenyen. Utóbbinál belga csokit használtam és virágot, gömböt, illetve íveket formáztam meg.  Igyekeztem minél szebben dolgozni, nagyon ügyelni kellett az alapanyagok minőségére, mennyiségére és arra, hogy minél szebb legyen az összkép. A versenyen gyönyörű cukrászmunkákat lehetett látni, egymástól is sokat tanulhattak a résztvevők.

A diáklány izgalmasnak és tanulságosnak tartotta a kisújszállási találkozót, ahol az egyediséget, újdonságot egyaránt díjazták, akárcsak a pontos munkát. Második alkalommal indult szakmai erőpróbán és szerinte a most elnyert aranyérem és kupa kellő energiát, motivációt ad az előrelépéshez. Arra a felvetésre, hogy miként képzeli el a folytatást, a fiatal versenyző elmondta: feltétlenül tovább kívánja mélyíteni a tudását, tervei között újabb verseny, érettségi és továbbtanulás szerepel. 

Fotó: Lang Róbert

Boszkovics Bíborka hangsúlyozta: nem csak az eredmény, hanem a kisújszállási rendezvény légköre, hangulata is emlékezetes marad számára és a friss élmények, visszajelzések megerősítették abban, hogy jó pályát választott. Horváth Regina, a Széchenyi István Technikum és Szakképzőiskola cukrász tanulója is kimagasló eredménnyel zárta a hétvégi versenyt, a diákok felkészítő tanára, Mihajlovics Róbert hangsúlyozta:  a két  kaposvári tanuló magabiztos tudása, szorgalma révén kiemelkedett a népes mezőnyből.

Döntő az első benyomás

– A kisújszállási versenyre  42 iskolából érkeztek az indulók, ahol 42 pincér, 44 cukrász és 65 szakács tanuló is bizonyította tudását – mondta Mihajlovics Róbert. –  A zsűri első benyomása meghatározó legyen: szerintem ez akár döntő lehet egy szakmai erőpróbán, ahol az ítészek több kategóriában sok alkotást értékelnek. Ezután jön az ízélmény, a dekoráció, a küllem pontozása. Bár nem könnyű, de szükség van a különleges, új gondolatokra és amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, a siker alapja a jó műhelymunka.

A Széchenyi István Technikum és Szakképzőiskola két szakács tanulója, Dombai Ferenc és Orsós László csapatban bronzérmet nyert. Felkészítőjük: 

Fotó: Lang Róbert

Habermayer László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában