Korszerűsítése

2023.12.19. 18:15

Hőszigetelték és új fűtőtesteket is kapott a közgazdasági

Elkészült a KSZC Noszlopy Gáspár közgazdasági technikum épületének energetikai korszerűsítése, pályázati forrásból közel 512,5 millió forintot fordítottak a projektre.

Harsányi Miklós

Fotó: Kaposvar Most

Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere a keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a felújítás eredményeként az épület energia-igénye közel a felére csökkent. Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) kancellárja elmondta: a projekt keretében a külső homlokzat szigetelését 4177 négyzetméteren végezték el a kivitelezők, a 144 nyílászáró kívül a radiátorokat is kicserélték. A KSZC saját forrásból 338 led-es világítótestet vásárolt meg és 59,3 millió forintot fordítottak a falak, nyílászárók, beépített szekrények festésére. Csiba Ágota kiemelte: a centrum 2015-ös megalakulása óta 2023-ig a tíz intézményükre – saját és pályázati forrásból – közel hatmilliárd forintot használtak fejlesztésekre és a munkát később is szeretnék folytatni. 

Keczeli László, a közgazdasági technikum igazgatója a diákok és dolgozók nevében megköszönte a felújítást. A középiskolába jelenleg 614 tanuló jár és 46 oktatót foglalkoztatnak, s öt ágazatban hat szakmát oktatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában