Jegyzet

2023.12.09. 22:39

Jobb csapott

Kovács Gábor László

Ha hihetetlen hír történik a nagyvilágban, az a tapasztalatom, hogy általában megtalálhatjuk a somogyi megfelelőjét. Olvasom, hogy Kanadában hatalmas hajsza indult egy szökött kenguru után, aki egyszerűen átugrotta a gondozóját, és huss, máris eltűnt szem elől. Azonnal állatkereső csoport alakult az interneten, akik hőkamerákat is használva kutatták a nyomát. Sokan követték és videózták a menekülőt, és a felvételek mindegyike az interneten landolt. Végül sikerült befogni, de egy rendőr elég óvatlan volt ahhoz, hogy a farkánál fogva ragadja meg, és ennek az lett az eredménye, hogy a kenguru egy jobb csapottal szájba vágta a derék közeget, de aztán feladta az ellenállást, és tűrte, hogy letartóztassák. 

Emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt a kaposvári rendőrségi ügyeletes ugratásnak vélte a telefonos bejelentést, miszerint az autós előtt egy szökött kenguru ugrál az igali úton. Egy bonnyai portáról oldott kereket a kenguru, és emlékezetes napok teltek el, amíg kézre kerítették. Talán ő volt az utolsó híres somogyi szökevény, nem számítva a Somogyi Rambónak nevezett O. Istvánt, akit a 90-es évek közepén hónapokig kerestek a rendőrök a somogyi erdőkben, mert sokáig igazi somogyi betyárként az orránál fogva vezette őket, mire elfogták. Akárhogy is kutatok az emlékezetemben, manapság nincs más számon tartott szökevényünk. Jöjjön ránk bármi, eső vagy hó, mi maradunk Somogyban, és nem tudom, hogy jól tesszük-e, de igyekszünk nem ugrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában