Ünnepváró

2023.12.05. 17:26

Karácsonyi nappalivá vált a lullai buszváró

Ünnep díszbe öltözött a lullai buszmegálló.

Góz Lilla

Hagyomány már, hogy karácsony előtt a helyiek feldíszítik a várót. Nagyné Kovács Jolánnak négy évvel ezelőtt pattant ki a fejéből az ötlet, hogy a buszmegállóba könyveket helyezzenek el. Az olvasmányokat nem muszáj visszarakni a helyére, más-más kiadványokkal újra feltöltik a polcot. A karácsonyi ünnepek előtt egy meghitt nappalivá válik a buszváró. – A hintaló mellett kényelmes fotel, melegséget árasztó teafőző és Szabó László helyi lakos jóvoltából ünnepi fények várják a helyieket és az ide látogatókat – mondta el a lullai nyugdíjas. 

 

Nagyné Kovács Jolán hozzátette: egy bőröndbe gyermekruhák kerültek, amelyeket akinek szüksége van rá elviheti és különböző plüss figurákat is elhelyeztek. Az ünnepi váróval szeretnék felhívni az emberek figyelmét a szeretetre, az összefogásra és a meghitt karácsonyra. A faluba évek óta nagyon sokan látogattak el és igyekeznek minél többen megörökíteni a lullai ünnepi várószobát. A házak előtt pedig fenyő- és tujaágakból készült manócskák sorakoznak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában