Termék

2023.12.05. 08:41

Kastélyosdombóról utaznak a kis párnák a Vörösmarty téri vásárba

Az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói Jelenlét Pontjában készülnek azok a levendulával töltött zsákocskák, melyeket a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárban árusítanak. Az illatozó ajándékokat a varróklub haladó csoportjának tagjai gyártják már napok óta.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Völgyesi Katalin két éve csatlakozott a klubhoz, érdeklődésünkre elmondta, otthon nincs gépe, ezért csak a foglalkozásokon lévő eszközökkel tud gyakorolni. Mára már addig fejlesztette tudását, hogy szinte mindent el tud készíteni, amire igény van. 
A varróklub 2020-ban nyitotta meg kapuit. A helyiek kezdő és haladó csoportban tevékenykednek hétfőnként és péntekenként két-két órában. 
Takács Katalin, a Kastélyosdombói Szociális Fejlesztő Központ vezetője elmondta, a résztvevők olyan tárgyakat készítenek, melyeket különböző közösségek tudnak használni. Az óvodásoknak kötényeket, ágyneműket, törölközőket, a családok átmeneti otthonában élőknek huzatfogó párnákat is készítettek. A zsákok töltőanyaga, a levendula, a helyi gyógynövényes kertből származik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában