Évzáró segítés

2023.12.29. 15:13

Kölyökpezsgővel koccinthattak pénteken az év utolsó véradói

Hagyományos és alkoholmentes pezsgővel is koccintottak pénteken az év utolsó véradásán a résztvevők, 28-an keresték fel a Magyar Vöröskereszt Szent Imre utcai központját.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Tekintettel az új évre, a véradók lencsét is kaptak a csoki, az ásványvíz és az étkezési utalvány mellé.

– Először még 1985-ben katonaként mentem vért adni, ezt két nap szabadsággal jutalmazták – mondta a kaposvári Bernáth Gyula. – Az idén negyedszer regisztráltam és több éve szokás, hogy barátaimmal az év végi véradásra is eljövünk. Ez az ötödik előszilveszteri programunk, jó a hangulat, alig fél óra alatt lezajlik az eljárás. Remek érzés, ha segíthetek másokon és 2024-ben tovább szeretném folytatni a véradást. 

Baranyai Sándor tíz éve tartozik a véradók táborába, az 58 éves férfi szerint biztató, ha minél több új jelentkező erősíti a közösséget. Hujber Tamás, a vöröskereszt somogyi szervezetének munkatársa azt mondta: sikeres volt a 2023-as idény is, felhívásaikra folyamatosan érkeztek a véradók. Somogyban az idén 340 véradást szerveztek, ahol összesen 9762-en segítettek, köztük több százan életükben először jelentkeztek.

 

Új lendülettel kezdik az évet


Somogyban a karácsony és szilveszter közötti hét is eredményes volt, Csurgón 94-en adtak vért, a kaposvári plázát 28-an keresték fel, Kéthelyen 46-an jelentkeztek. Jövőre először január másodikán a nagyatádi kórházban tartanak véradást, Szennában január 3-án, másnap Somogyszilben, míg január 5-én, pénteken Kaposmérőben. Egészséges, legalább 50 kilós, 18-65 éves személyek adhatnak vért és lényeges, hogy a jelentkezőknél legyen személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában