Elismerés

2023.12.12. 10:16

Régóta a reformátusok tűzforrásai a díjazottak

Adventi lelki napot szervezett a Somogyi Református Egyházmegye a hétvégén Kaposváron a Lorántffy Zsuzsanna református iskolában.

Marosi Gábor

Hella Ferenc az egyházmegye esperese elmondta, a lelki nap egyik célja az volt, hogy „megmozgassák” a református gyülekezetekben szolgálókat. – Nagyon fontos, hogy a közösségekben ők legyenek a tűzforrások – emelte ki Hella Ferenc. – Ezek az emberek oda tudnak állni mások mellé és lángra tudják lobbantani a szívüket, de csak akkor, ha ők is lángolnak. A másik célja a rendezvénynek, hogy karácsony szent ünnepére készülve köszönetet mondjuk a lelkipásztoroknak az egész éves munkájukért – tette hozzá a somogyi esperes. 

Az egyházmegye elnöksége 2020 decemberében megalapította a Pálma díjat, melyet minden évben lelkészek, presbiterek, gondnokok, kántorok, tanítók, óvodapedagógusok, hit­oktatók, vagy gyülekezeti tagok kaphatnak meg. Az idén Szászfalvi László csurgói református lelkipásztor, ország­gyűlési képviselő és Gombos Sándor a kaposvári református gyülekezet megválasztott gondnoka vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában