Meglepetés

2023.12.06. 20:00

Tűzoltóautóval érkezett, majd az ablakon ugrott be a Mikulás a kaposvári kórház gyerekosztályára

A Mikulást tűzoltóautó emelte magasba szerdán a kaposvári kórház gyermekosztálynál, a meglepetés hatalmas sikert aratott a kicsik körében. A Széles Út Motorosegyesület és a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) tagjai lepték meg a gyógyulásra váró gyermekeket.

Harsányi Miklós

– Nézd, ott jön a Mikulás – súgta megilletődve egy kisfiú édesanyjának a kaposvári kórház gyermekosztályán. Nagyjából 25-en lehettek a folyosón, a gyermekek és szülők várták a meglepetést. Pillanatok múlva kiderült: nem is egy, hanem kisebb csoportnyi Mikulás látogatta meg a gyógyulásra váró kisfiúkat, kislányokat.

 

– Most érkeztünk Lappföldről, négy rénszarvassal jöttünk eddig – köszöntötte egyikük a csapatot, s pillanatok múlva kezdetét vette az ajándékozás.  A piros zsákból egymás után vették ki a gondosan előkészített édességcsomagot, mindenkinek  jutott finomság.

– Csoki és cukorkát is kaptam, nagyon boldog vagyok, hogy a Mikulás rám is gondolt – mondta egy kislány. Egy 28 éves édesanya, aki két hónapos gyermekével van kórházban, azt mondta: jó ötlet, hogy a kaposvári kórházban megtartották az ünnepséget. Ez nem csak a kicsiknek fontos, hanem a szülőknek is. Kedves dolog, hogy még ilyen helyzetben, távol az otthontól közösen boldog pillanatokat élhetnek át. 

– Azt szerettük volna, hogy minden beteg gyermek arcára mosolyt csaljunk – mondta Tisza-Kovács Balázs, a kaposvári Széles Út Motorosegyesület elnöke. – Felemelő érzés látni, hogy mennyire várták a csapatunkat. 

A Mikulás-akcióhoz a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) is csatlakozott. Bodó László parancsnok hangsúlyozta: mindent meg kell tenni azért, hogy a négy fal között lévő gyerekek is ünnepeljenek. Major Andrea osztályvezető főorvos azt mondta: évek óta szerencsére nagyon sok mindenkinek eszébe jut, hogy itt vannak a beteg gyerekek Mikuláskor. Több szervezet is rendezett akciókat, ajándékozást, az idei különleges volt. 

– Nagy élmény volt a gyerekeknek, s amikor a másik szárnyról jöttek, látszott az arcukon a várakozás, az élmény – hangsúlyozta. – Nyilván ez az érzés a gyógyulásban és a kezelések elviselésében is segít. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában