Báli hangulat

2023.12.17. 17:30

Újra megélték a régi pillanatot a boglári táncosok

Luca bállal ünnepelte megalakulása 40. évfordulóját a balatonboglári Szelence Gyermektánccsoport a hétvégén. Az eseménynek a Varga Béla Városi Művelődési Ház adott otthont.

Marosi Gábor

Nemes Szilvia táncművész, táncpedagógus, koreográfus lapunknak elmondta, négy évtizede felnőtt és gyerekcsoport alakult Bogláron, mellyel egyidőben a Luca naphoz kötődő műsorral táncház indult a régióban egyedülálló módon, amelyre korábban kaposvári, siófoki táncosok is ellátogattak. A szombati Luca bálon videófelvételek, pódiumbeszélgetések, valamint élőtánc keretében elevenítették fel a régi pillanatokat.

 

A  jubileumi műsor keretein belül a Szelencét vezető Szabó Zsolt táncpedagógus átadta a stafétát Szűcs Balázsnak, a Balaton Táncegyüttes fiatal táncosának abban a reményben, hogy magas szakmai színvonalon folytatja majd a táncoktatást Balatonbogláron. Nemes Szilvia hozzátette, a Luca bálon jelentették be azt is, hogy táncpedagógusoknak szóló továbbképzési programot indítanak, ezzel szeretnének táncos elődeik Nagy Zoltán József, Szabó Zsolt, valamint Szalai Tünde közösségformáló munkája előtt tisztelegni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában