Egy csepp vér is életet menthet

2023.12.07. 08:38

Várják a véradókat Kaposváron is

Országos Véradó Napot szervez december nyolcadikán a MÁV-Volán-csoport, a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel.

Harsányi Miklós

Fotó: Dániel Berán

A kaposvári vasútállomáson pénteken 13 és 15.30 között várják a jelentkezőket, ezúttal 17. alkalommal tartják meg a véradást.

– A működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére – derült ki a vasúttársaság tájékoztatójából. – December nyolcadikán az országban összesen 14 helyszínen – Kaposvár, Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dombóvár, Hatvan, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeges, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely  – várják a véradás feltételeinek megfelelő munkatársakat a vállalatcsoport részéről valamint az utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

Az esemény szervezői azt is közölték: aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, a Taj-kártyát és a lakcím igazolványt. Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradó eseményeken biztonságos környezetet biztosítsanak a véradók, a munkatársak számára. Arra is felhívták a figyelmet: csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában