Veszélyes csúszás

2024.01.27. 08:59

Beszakadt a jég egy nő alatt Tihanyban – videó

A hősies mentést Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője vitte végbe, aki a likeBalaton.hu-nak elmesélte, régóta jár a tihanyi Belső-tóra korcsolyázni. Mint mondta, a munkájából fakadóan mindenre szokott figyelni.

A tónak egy részén meleg források vannak, ahol általában vékonyabb a jég, és hamar felolvad.

Azonnal cselekedett, hogy kimentse a nőt a jégből

– Nem igazán gondolkodtam – idézte fel Bergmann Ernő. – Szerencsére volt nálam kötél, mert egy szánkón húztam gyerekeket a jégen. A hölgy meg tudott kapaszkodni, elég erős volt, hogy tartsa magát, így biztonságos távolságból ki tudtam húzni. Mivel nem régóta volt a vízben, és csak derékig volt elmerülve, még aktívan tudott mozogni. Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem. Illetve minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet.

Ezért hasra fekve, óvatosan közelítettem meg a hölgyet, és biztonságos távolságból tudtam a kötelet átdobni neki.

Ha sokkos állapotba kerül, vagy jobban átfagy, nehezebb lett volna. Szerencsére bátor és higgadt maradt – mesélte a balatonfüredi férfi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bergmann Cukraszda (@bergmanncukraszda) által megosztott bejegyzés

Természetes reakció volt a jégből mentés

Bergmann Ernő szerint teljesen természetes volt, hogy azonnal cselekednie kell. Míg odakorcsolyázott, már kész is volt a fejében a terv, honnan közelítse meg a nőt és hogyan húzza ki.

– Nyilván nagyon jó érzés. De természetes reakció volt, és könnyen ment. Nem érzem hősies cselekedetnek, inkább kötelességnek

– mondta a füredi fiatalember.

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában