Szentség

2024.01.14. 06:57

Egy jó házasságban naponta tizenkétszer megérintik egymást

Rumszauer Miklós püspöki helynök, a kaposvári Szent Margit–Szent József-templom plébánosa mutatott be szentmisét az Országház kupolacsarnokában lévő parlamenti imateremben, és a jelen lévők részéről a legnagyobb figyelmet is Miklós atya kapta az év eleji lelkigyakorlaton. 

Lőrincz Sándor

A Szent Korona közelében lévő, impozáns helyiségben tartott lelkigyakorlatra – amelynek hagyománya van az Országházban – Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője Mátrai Márta háznagy javaslatára kérte fel a mentálhigiénés szakemberként is ismert karizmatikus papot, aki egyebek mellett a szentségek jelentőségéről osztotta meg gondolatait. 
Mint megtudtuk: a késő délutánig tartó lelkigyakorlaton Rumszauer atya tanításában az Ó- és az Újszövetség mindvégig összekapcsolódott. Beszélt az étkezés kultikus üzenetéről is, mert annál nagyobb intimitás, mint a közös asztaltársaság, Jézus korában sem volt. A Krisztus-követésről, a tanítványságról, az evangelizációról, az ima erejéről is sok szó esett, de Magyarország Alaptörvényéről is... 
A körülöttünk és a bennünk lévő rendről-rendetlenségről is szólt az atya, azt nyomatékosítva: a rendet számunkra Isten adta, amit igyekszünk betartani. Elhangzott: Istennek le kellett hajolni az emberekhez, amit megtett a szentségek útján – hátrahagyva szeretetének jeleit. 
A plébános egyebek mellett a szeretetnyelvekről is beszélt, amelyek különösen hatékonyak a kapcsolatépítésben, a felek közötti kommunikációban. Az öt szeretetnyelv egyike az érintés; egy jó házasság esetén ez naponta legalább 12 érintést jelent.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában