Fotók

2024.01.20. 17:50

Hetedszer is a Somogyért Egyesület elnökévé választották Gyenesei Istvánt

Gyenesei Istvánt választotta elnökének az önkormányzati választásokra készülő Somogyért Egyesület. A tisztújító közgyűlésen egyhangúlag választották újra Gyenesei Istvánt a tagok.

Koszorus Rita

A tisztségviselőket nagy többséggel választották meg a tagok a Somogyért Egyesület legutóbbi ülésén. A Hotel Dorottyában tartott találkozón a tagság megerősítette Gyenesei István elnöki tisztségét, aki az ülésen azt mondta: maradt még elegendő ereje a közös feladatok szervezéséhez, elvégzéséhez. Utalt ezzel arra, hogy súlyos betegsége miatt, jelentősen leromlott egészségi állapota az elmúlt időszakban. 

– Amint látjátok, illetve hallottatok, olvastatok róla, életesélyeim jelentősen romlottak. Támogatásotokkal, az orvosok és a Jóisten segítségével azonban itt vagyok. Hálásan köszönöm én is az elnökségnek, hogy biztattok – mondta Gyenesei István, aki az egyesület 1994-es megalakulása óta aktívan tevékenykedik abban. 

Választásra készülnek a civilek 

A hetedik alkalommal újraválasztott elnök köszöntőjében kiemelte: a június 9-re kiírt önkormányzati választásra készül a Somogyért Egyesület. Gyenesei István arra kérte a választás szempontjából aspiráns tagokat, hogy a jövőben is önállóan a Somogyért Egyesület színeiben induljanak a választók voksaiért, s ne alakítsanak koalíciót más szervezetekkel. De a közgyűlés jóváhagyta az egyesület választási listájának első hét helyét, amelyen Gyenesei István, Stikel János, Kövér István, Zana István, Kozma László, Gyeneseiné Kaszás Hajnalka és Csontos Szabolcs szerepel. 

Jövőt építene 

– Ti vagytok politikai hagyatékom továbbvivői. Ti tudjátok leginkább, hogy a harminc évvel ezelőtt általam kezdeményezett, közösen alapított és azóta is gondozott egyesület mekkora utat járt be. Folytassuk közösen ezt a munkát velem együtt sokáig. Országosan is különleges értéket képviselünk, lehet és kell is ránk építeni. Harminc évnyi munkám van sokatokkal közösen ebben a szervezetben, amely örökre nyomot hagyott Somogy megye közelmúltján és remélhetőleg jövőjére is hatással lesz – fogalmazott az újraválasztott elnök.

Az ülés végén tapssal, és több elismerő hozzászólással, meghatottsággal fogadták el, hogy a Somogyért Egyesület elnökségében a jövőben is mindig ott legyen a Gyenesei család egy tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában