Siker

2024.01.06. 12:35

Két somogyi technikum a legjobbak között

Harsányi Miklós

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) két intézménye is bekerült a legjobb technikumokat felvonultató top 100-as listába. A kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum a 60., a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium a 62. helyen van az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján található elit listán. 
– A technikumi rangsor 2024 top 100-as listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján készült. Figyelembe vették a tanulók bemeneti adatait – a beiratkozó diákok 8. évfolyamos érdemjegyeit és a kompetenciamérés eredményét – és a képzési-kimeneti teljesítményét, tehát az évfolyamot sikeresen teljesítők arányát és az érettségi vizsgaeredményeket. Emellett pontozták az intézmények oktatói létszámát és a digitális ellátottságát is. 
A kaposvári közgazdasági iskola tavaly a 76. helyen szerepelt eddig, tehát jelentősen javított. A siker egyik összetevője, hogy 2022 őszétől Pénziránytű Bázisiskolaként működnek, ami nagy segítséget, lehetőséget biztosít az intézménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában